Luister
muziek
28 oktober 2023 - 11:47
Deel dit artikel:

Gemeente plaatst honderd bladkorven in Valkenswaard

Medewerkers van de gemeente Valkenswaard plaatsen vóór 3 november weer de bladkorven ofwel de bladverzamelcontainers op diverse locaties.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

De bladkorven zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren van gemeentebomen en niet voor tuinafval (zoals snoeihout) of ander groente-, fruit- en tuinafval van particulieren.

Legen bladkorven op afroep

In totaal plaatst de gemeente ook dit jaar ongeveer honderd bladkorven. De korven worden geplaatst in gemeentelijke groenstroken, op plaatsen waar ze geen overlast veroorzaken, of gevaar opleveren voor het verkeer (trottoirs/fietspaden), of waar groot risico is voor vandalisme. Ze blijven staan totdat de bomen hun blad verloren hebben.

Ze worden op afroep geleegd. Zie je dus dat een bladcontainer in jouw straat vol is, maak dan even een melding via valkenswaard.nl/doorgeven (kies categorie ‘overige meldingen’) of de MijngemeenteApp. Je kunt eventueel ook bellen naar het algemene nummer van de gemeente 040-2083444. Na de melding wordt de bak zo spoedig mogelijk geleegd.

Alléén voor bladafval

Medewerkers van de gemeente zagen de afgelopen jaren dat de korven ook gevuld werden met snoeihout en ander groente-, fruit- en tuinafval van particulieren. Daar zijn ze niet voor bedoeld. Vandaar deze oproep: gebruik de korven alléén voor bladafval. Als herhaaldelijk blijkt dat een bladkorf vol zit met snoeihout, dan wordt deze verwijderd.

Wil je weten waar in jouw omgeving bladkorven staan? Klik dan HIER.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie