Luister
muziek
4 november 2023 - 11:34
Deel dit artikel:

Speelplezier voor iedereen in vernieuwd belevingspark De Kleine Meer: 'Geweldig'

In Belevingspark De Kleine Meer aan de Bosstraat is de afgelopen weken hard gewerkt door onder meer de medewerkers van de gemeentelijke buitendienst om een compleet nieuwe speelplek in te richten. De nieuwe speelplek is ook toegankelijk voor kinderen met een beperking.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Komende weken worden de laatste puntjes op de i geplaatst. Ook is de padenstructuur in het park opgeknapt en zijn toestellen geplaatst in het bosgedeelte. Kinderboerderij De Kleine Meer en het IVN afdeling Valkenswaard-Waalre leggen, samen met cliënten van dagbesteding GGzE De Boei uit Valkenswaard, een kabouterroute aan. Kinderen kunnen de route volgen en onderweg leuke opdrachtjes uitvoeren. Zo komen ze spelenderwijs meer te weten over de natuur.

Wethouder Rens Pijnenburg (Jeugd) is enthousiast: ”Geweldig, dit resultaat van de samenwerking tussen IVN Valkenswaard-Waalre, Kinderboerderij De Kleine Meer, GGzE dagbesteding De Boei, de gemeente en de wijk: Een complete vernieuwing van de speelplekken in park De Kleine Meer, waar alle kinderen kunnen spelen en leren in een prachtige groene omgeving! Iedereen kan er nu al van genieten, maar in het voorjaar vieren we hier nog een mooi openingsfeestje”

Wijkbewoners houden droge voeten door betere regenwaterafvoer

De aannemer heeft sinds september een nieuwe sloot voor de afvoer van regenwater aangelegd, tussen de huidige sloot bij de Europalaan en het Kleine Meer Park. De bestaande waterdoorvoer in het park is verwijderd. In plaats daarvan is een open sloot gegraven die het water beter kan afvoeren, met een voetgangersbrug erover.

Door de hevige regen van de afgelopen tijd is zand weggespoeld uit de kanten van de nieuwe sloot. De kanten zullen hersteld worden op het moment dat het omliggende terrein goed is aangegroeid. Dit om extra schade te voorkomen. Verder is de sloot bij de Europalaan schoongemaakt, zodat het water goed kan doorstromen. De gemeente heeft deze maatregelen laten uitvoeren om in de toekomst wateroverlast in de wijk te voorkomen bij extreme regenbuien. De werkzaamheden werden mogelijk door een bijdrage van de provincie Noord-Brabant.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie