Luister
muziek
24 December 2023 01:05
Deel dit artikel:

Opvanglocatie Brabantia in Valkenswaard langer open: 'We willen een maximale bijdrage leveren'

Sinds de zomer in 2022 worden Oekraïners opgevangen in het voormalige kantoorpand van Brabantia aan de Haak 14 in Valkenswaard. Op deze locatie worden bijna zeventig vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Het college heeft in samenspraak met Brabantia besloten om de opvanglocatie tot in ieder geval maart 2025 open te houden.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Brabantia
Advertentie

“Gemeente Valkenswaard wil nog steeds een maximale bijdrage leveren in de opvang van Oekraïense vluchtelingen en dit maatschappelijk belang delen wij samen met Brabantia in Valkenswaard. Ik ben dan ook blij dat we deze opvang kunnen verlengen en deze groep vluchtelingen voor de komende periode een vaste basis kunnen geven”, zegt burgemeester Anton Ederveen.

De opvang verloopt rustig

Er zijn vanaf de start van de opvang geen incidenten geweest op de opvanglocatie. Daarnaast is er bijna geen verloop. De mensen die er in oktober 2022 zijn komen wonen, wonen er nu grotendeels nog steeds. Het grootste gedeelte van de bewoners werkt bij bedrijven in de omgeving en de kinderen gaan naar school.

De gemeente heeft gesproken met bewoners en bedrijven in de directe omgeving van de opvanglocatie. Uit die gesprekken zijn geen noemenswaardige zaken naar voren gekomen en wordt er positief gereageerd op de verlenging. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie