Luister
muziek
7 maart 2024 - 20:02
Deel dit artikel:

Zoektocht naar twee nieuwbouwlocaties voor basisscholen Agnetendal en Martinus

Gemeente Valkenswaard en schoolbestuur Atalenta gaan de komende periode op zoek naar twee nieuwbouwlocaties voor de basisscholen Agnetendal en St. Martinus in Dommelen. De huidige gebouwen zijn verouderd en te klein voor het aantal leerlingen.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Evert Meijs (archieffoto)
Advertentie

Het liefst vestigde Atalenta beide basisscholen in één gebouw, inclusief een kinder- en buitenschoolse opvang. Uit onderzoek blijkt dat er geen geschikte locatie te vinden is in Dommelen-Zuid voor een zogeheten unilocatie.

Locatieonderzoek

De afgelopen maanden is de mogelijkheid voor een unilocatie voor beide scholen onderzocht om de ambitie van Atalenta voor een Integraal Kind Centrum (IKC) te verwezenlijken. Een IKC is een voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar met vergaande samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Helaas blijkt uit onderzoek dat er geen locatie is in Dommelen-Zuid die groot genoeg is voor beide scholen, kinderopvang, voldoende groenvoorziening en parkeerplaatsen.

Daarom wordt de zoektocht nu aangepast naar twee nieuwbouwlocaties voor twee Integrale Kind Centra, om de ambities van Atalenta en de twee scholen alsnog waar te maken. Agnetendal zoekt een plek voor een schoolgebouw voor zo’n 210 leerlingen. St. Martinus heeft een gebouw nodig voor 250 leerlingen. De gemeente hoopt dit voorjaar de twee nieuwbouwlocaties te hebben gevonden.

Noodlokalen St. Martinus

Totdat er een nieuw gebouw is, krijgt basisschool St. Martinus twee extra klaslokalen naast de school. Door een toestroom van kinderen uit de nabijgelegen nieuwbouwwijk Lage Heide heeft St. Martinus op dit moment onvoldoende ruimte. Eerder onderzochten Atalenta en de gemeente tevergeefs een mogelijke samenwerking met een andere school of het tijdelijk verhuizen naar een ander gebouw. De noodlokalen worden gebouwd op het terrein van de kerk in Dommelen, in goed overleg met het kerkbestuur. De gemeente Valkenswaard financiert de tijdelijke uitbreiding, die klaar moet zijn voor schooljaar 2024-2025. Met de extra lokalen kan St. Martinus volwaardig onderwijs geven aan alle leerlingen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie