Luister
muziek
14 maart 2024 - 21:10
Deel dit artikel:

Splinternieuw en klaar voor de opening: Belevingspark De Kleine Meer in Valkenswaard

Op Tweede Paasdag, maandag 1 april, wordt Belevingspark De Kleine Meer aan de Bosstraat in Valkenswaard, officieel geopend. Het Belevingspark is een gezamenlijk initiatief van de Kinderboerderij De Kleine Meer, het IVN Valkenswaard-Waalre en de gemeente Valkenswaard.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Op deze dag is iedereen van harte welkom en zijn er veel leuke activiteiten, vooral voor gezinnen met kinderen tussen 2 en 12 jaar.

Programma

Vanaf 13.00 uur is het belevingspark open. Om 14.00 uur verricht Kinderburgemeester Billy de Wit de officiële opening. Zij doet dat samen met wethouder Rens Pijnenburg (Jeugd).

Bij de Kinderboerderij kunnen bezoekers genieten van het gezelschap van de dieren. Kinderen kunnen onder meer een speurtocht doen en zoeken naar verstopte paaseieren in het belevingspark. Op het terras kun je genieten van een kopje koffie en wat lekkers. Ook zal de paashaas hoogstpersoonlijk aanwezig zijn.

Het IVN Valkenswaard-Waalre voegt een educatief element toe aan de dag met leerzame spelletjes in de natuur in en om het park. Een interactieve ervaring waar kinderen spelenderwijs leren over de natuur om hen heen. Verder is een kabouterroute aangelegd door het hele park waar kinderen onderweg leuke opdrachten kunnen uitvoeren.

Op dit moment zijn ze nog druk bezig om het programma verder uit te werken. Daarover volgt zo spoedig mogelijk meer informatie. Het totale openingsprogramma eindigt om 16.00 uur

Alle kinderen kunnen meedoen

In Belevingspark De Kleine Meer is ook gedacht aan inclusiviteit. De gloednieuwe speeltuin is speciaal ontworpen om alle kinderen, inclusief die met beperkingen, de kans te geven om lekker te spelen.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan het openingsprogramma op 1 april. Aanmelden is niet nodig en de toegang tot het park is gratis. Deelnemen aan het kabouterpad met de opdrachten kost 6 euro. Je krijgt daarvoor een rugzak met inhoud.

Meer informatie

Meer informatie over het belevingspark vind je op valkenswaard.nl/belevingspark-de-kleine-meer. Zodra het volledige programma van 1 april bekend is, publiceren we dat ook op de site. Houd de webpagina dus in de gaten!

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie