Luister
muziek
16 maart 2024 - 11:21
Deel dit artikel:

Starterslening nodig? In Valkenswaard kun je tot 30.000 euro extra krijgen

Je hebt een eerste woning op het oog, maar je inkomen is te laag voor de benodigde hypotheek. Weg droom? Hoeft niet. Om het kopen van een eerste huis mogelijk te maken, kun je een starterslening aanvragen. Als starter tot 35 jaar kun je in Valkenswaard maximaal 30.000 euro extra lenen voor je eerste koopwoning.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Dit kan het verschil overbruggen tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat je maximaal bij de bank kunt lenen met NHG-garantie.

Wat is de Starterslening?

Starters op de woningmarkt verdienen een steuntje in de rug. Daarom helpt de gemeente Valkenswaard starters een huis te financieren met de Starterslening. Je sluit de lening af bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Dit is een onafhankelijke stichting die geen winst maakt, maar wel het financieren van je eerste koophuis mogelijk wil maken. Je sluit de lening af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dat geeft extra zekerheid.

De eerste drie jaar geen maandlasten

Je koopt nu je woning. De eerste drie jaar betaalt de gemeente de rente. Je mag altijd extra aflossen. "Daar rekenen we geen kosten voor", zegt gemeente Valkenswaard. "Maar het blijft een lening, waarvoor je na drie jaar wel rente en aflossing betaalt. Tenminste, als je inkomen dat toelaat."

Je kunt de Starterslening aanvragen als:

  • je voor het eerst een huis koopt;
  • je tussen de 18 en 35 jaar bent;
  • de koopsom van de woning niet hoger is dan 369.750 euro;
  • de hypotheek en de Starterslening voldoen aan de voorwaarden van de NHG;
  • de rentevaste periode van je eerste hypotheek maximaal tien jaar is.

Kijk voor alle informatie en voorwaarden op svn.nl/lening/Valkenswaard. Hier kun je ook een proefberekening doen. Voldoe je aan de voorwaarden? Vraag dan het aanvraagformulier op bij de gemeente per mail via: verhuizen@valkenswaard.nl. Geef in de mail je NAW-gegevens aan (naam, adres, woonplaats), geboortedatum, adres van de te kopen woning en de overeengekomen koopsom. Voor algemene informatie kun je ook terecht op svn.nl/starterslening. Daar wordt uitgelegd hoe de starterslening werkt, kun je een handig stappenplan downloaden en vind je een overzicht met veel gestelde vragen over de Starterslening.

Tip: hogere NHG-grens voor duurzaam huis

Wanneer je een huis koopt en investeert in verduurzaming, dan mag je hier éxtra voor lenen. Namelijk maximaal 6 procent van de marktwaarde van de woning. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie