Luister
muziek
25 maart 2024 - 18:34
Deel dit artikel:

Twee waardevolle bomen vervangen aan Maastrichterweg

De gemeente Valkenswaard heeft vorige week twee platanen met de status ‘waardevol’ moeten kappen aan de Maastrichterweg tegenover huisnummer 9 in Valkenswaard.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Deze beschermde bomen waren al langere tijd ernstig aangetast door zwammen waardoor de stabiliteit in gevaar kwam en de bomen konden omvallen of afbreken.

Vanuit de gemeente zijn de bomen goed in de gaten gehouden en hebben ze een deskundig adviesbureau gevraagd om de ernst van de aantasting te beoordelen. Het bureau heeft bevestigd dat kappen vanwege de veiligheid hier nu echt noodzakelijk was.

De platanenrij staat aan een druk belopen trottoir, naast een veelgebruikte weg. Risico op omvallende bomen zorgt voor een onveilige situatie voor voetgangers en andere weggebruikers. Daarom is een kapvergunning aangevraagd en verleend en zijn de bomen dinsdag gekapt om de veiligheid voor de omgeving te garanderen.

"De platanen maken deel uit van een belangrijk historisch lint. Daarom zijn er meteen twee nieuwe platanen voor in de plaats gezet. Dat zijn grotere bomen, dan gebruikelijk bij nieuwe aanplant, om het lint zo veel mogelijk intact te houden", aldus gemeente Valkenswaard.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie