Luister
Live
2 augustus 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Zo ervaren cliënten de zorghulp bij gemeente Valkenswaard

Veel inwoners uit gemeente Valkenswaard zijn tevreden over de ondersteuning die ze ontvangen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdwet. Dat blijkt uit de ervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd die over 2021 zijn uitgevoerd.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Michael van Tol

De gemeente Valkenswaard is in 2021 gestart met het continu meten van deze ervaringen. "We passen ons aan bij de ‘reis’ die de inwoner maakt zodra ze een vraag stellen voor hulp of ondersteuning", legt gemeente Valkenswaard uit. "Zo krijgt de inwoner kort na het gesprek met de gemeente een vragenlijst over hoe zij de toegang (dienstverlening) hebben ervaren. Weten inwoners waar ze terecht kunnen? Wat vonden ze van de deskundigheid van de medewerker?" Dat soort vragen.

Vragenlijst

Drie maanden nadat de ondersteuning is gestart, krijgt de inwoner een vragenlijst over de ondersteuning zelf. Zijn ze tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning? De nieuwe werkwijze zorgt meer valide en actuele resultaten. Met de uitkomsten kan de gemeente (de toegang tot) ondersteuning waar nodig verbeteren.

Meer informatie

Alle onderzoeksresultaten en aandachtspunten vind je in de rapportage. Verder zijn er factsheets opgesteld met daarin de onderzoeksresultaten. Benieuwd naar die resultaten? Klik dan HIER.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug