Luister
muziek
13 september 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Volwassenen kunnen met deze hippe dans in Valkenswaard werken aan conditie

Vanaf donderdag 29 september start bij het CMD de nieuwe cursus DanceFit. Deze cursus is speciaal bedoeld voor volwassenen die door middel van dans aan hun conditie willen werken. Je leert diverse dansstijlen en tegelijkertijd word je fit.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Freepik
Advertentie

Tijdens deze les worden verschillende danscombinaties aangeleerd die goed te volgen zijn voor iedereen met en zonder danservaring. De nadruk ligt hierbij op calorieën verbranden en samen genieten van dans. Daarnaast wordt gewerkt met spieropbouwende oefeningen, bijvoorbeeld buik-, bil- en beenspieren. De muziek varieert van Latin en Top-40-liedjes tot instrumentale workout-beats.

Dans 60+

Ook Dans 60+ gaat donderdag 29 september weer van start. In deze cursus besteden ze aandacht aan stabiliteit, spier­spanning, een juiste lichaamshouding, sterk worden en soepel blijven. Het dansen staat echter centraal. Vrij bewegen of simpel aangeleerde danspassen op fijne muziek. Belangrijk is dat er geen niveau gevraagd wordt en dat iedereen kan meedoen binnen de eigen mogelijkheden, op zijn of haar eigen manier.

Jazzdans, moderne dans en klassieke dans vormen de basis voor deze danslessen voor ouderen.

Dans 60 +: donderdag 29 september, van 14.30 tot 15.30 uur
DanceFit: donderdag 29 september, van 19.30 tot 20.30 uur

Proefles

De kosten bedragen 87 euro per cursus van tien lessen. Bij voldoende belangstelling is een vervolg mogelijk. Eerst een gratis proefles volgen? Dat kan na aanmelding via cmd@valkenswaard.nl.

Voor meer informatie en aanmelden verwijzen ze je naar hun website centrumvoormuziekendans.nl. Ook kun je terecht bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans, de Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon: 040-2083591.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie