Luister
muziek
18 januari 2023 - 12:02
Deel dit artikel:

Grootste order voor VDL: 193 nieuwe elektrische bussen

Met maar liefst 193 nieuwe generatie VDL Citea’s zal EBS in december 2023 de nieuw gevormde concessie Zaanstreek-Waterland starten. De voertuigen, volledig gebaseerd op een elektrische aandrijflijn, zullen vanaf september 2023 worden geleverd. Voor VDL Bus & Coach is dit de grootste order elektrische voertuigen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - VDL Bus & Coach
Advertentie

VDL Bus & Coach levert 60 nieuwe generatie VDL Citea’s van het type LE-122 en 133 VDL Citea’s LE-135. De VDL Citea’s LE-135 worden zowel in R-Net als in M-Net uitvoering geleverd. De voertuigen worden voorzien van batterijpakketten met respectievelijk 490 kWh (LE-122) en 552 kWh (LE-135) capaciteit.

Elektrische busvloot

“Wij zijn enorm trots dat wij de komende 15 jaar het openbaar vervoer in Zaanstreek-Waterland uitvoeren. De keuze voor elektrische bussen is voor ons vanzelfsprekend. Onze vloot elektrische bussen groeit met deze order naar meer dan 500 stuks. Wij hebben veel vertrouwen in de samenwerking met VDL voor deze concessie Zaanstreek-Waterland.” Aldus Wilko Mol, CEO van EBS.

Zaanstreek Waterland klimaatneutraal

Volgens opdrachtgever Vervoerregio Amsterdam stapt EBS in een ambitieuze en flexibele concessie. EBS zal starten met een hoog vervoersaanbod en zal snel inspelen op veranderende omstandigheden zoals groeiende reizigersaantallen. Ook zet EBS hoog in op technologische vernieuwing, zoals betalen met andere middelen dan de OV-chipkaart en het plannen van deur-tot- deur reizen. Daarnaast legt EBS, nog meer dan in de huidige concessie, focus op inclusiviteit, zodat alle verschillende doelgroepen optimaal gebruik kunnen maken van het OV.

Voorloper

“Wij zijn er enorm trots op dat VDL Bus & Coach de volledige nieuwe vloot voor deze nieuw samengestelde concessie mag leveren,” aldus Rolf-Jan Zweep, die per 1 januari jongstleden de rol van CEO bij VDL Bus & Coach van Paul van Vuuren heeft overgenomen. “EBS en VDL zijn bekenden van elkaar, want eerder mochten we EBS al met 10 elektrisch gelede voertuigen voor de concessie Waterland en 23 elektrische Low-Entry voertuigen in Haaglanden bedienen. Ook de nieuw te leveren bussen zullen jaarlijks veel kilometers gaan rijden. De nieuwe generatie VDL Citea is daar uitermate geschikt voor door zijn efficiënte energieverbruik en optimale rij- eigenschappen. De voertuigen zullen luxe en huiselijk ingericht worden, waardoor de reiziger de busrit als een hele aangename manier zal ervaren om op de plaats van bestemming te komen.” 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie