Luister
muziek
20 januari 2024 - 22:53
Deel dit artikel:

Extra steun voor behoud van dorpshuis in Borkel en Schaft: 'Essentieel voor leefbaarheid'

Stichting Dorpshuis Borkel en Schaft ontvangt extra steun van de gemeente Valkenswaard voor het behoud van de stichting en de Teutenzaal achter het dorpshuis.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

De stichting was verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het dorpshuis en de aangrenzende Teutenzaal. Door een tekort aan financiële middelen en vrijwilligers kwam de stichting in zwaar weer terecht. De gemeente heeft op 1 januari 2024 het beheer en de exploitatie van de Teutenzaal op zich genomen. De stichting blijft verantwoordelijk voor de programmering: zij bepaalt wie en wanneer de Teutenzaal kan huren.

Met deze overname is de voortzetting van de stichting en de multifunctionele inzetbaarheid van de Teutenzaal gewaarborgd. Het gebouw dient niet alleen voor sportactiviteiten, maar wordt ook gebruikt voor repetities, carnavalsactiviteiten en andere gemeenschapsevenementen.

“De stichting en de Teutenzaal zijn het kloppend hart van Borkel en Schaft en vervullen een onmisbare maatschappelijke rol”, aldus wethouder Mieke Theus. “Deze plek, waar jong en oud samenkomen, is essentieel voor de leefbaarheid en saamhorigheid in onze gemeenschap. Om die te behouden, krijgt de stichting extra hulp.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie