Luister
muziek
2 februari 2024 - 08:26
Deel dit artikel:

Laag inkomen? Energietoeslag van 800 euro kan je daarbij helpen

Huishoudens met een laag inkomen kunnen over 2023 een energietoeslag van 800 euro ontvangen. Gemeente Valkenswaard volgt hiermee de landelijke richtlijn. Sommige inwoners hebben we de energietoeslag automatisch uitbetaald.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Geldt dit niet voor jou, maar heb je wel een laag inkomen? Vraag dan de energietoeslag aan.

Wanneer heb je recht op de energietoeslag?

Je hebt recht op energietoeslag als het inkomen van jouw huishouden op of net boven het sociaal minimum ligt. In gemeente Valkenswaard is dat tot 120 procent van de bijstandsnorm. Wat betekent dat?

  • Jij bent alleenstaand en hebt een netto-inkomen van 1.540,60 euro (inclusief vakantiegeld) óf minder.
  • Je bent gehuwd of samenwonend en jullie hebben samen een netto-inkomen van 2.200,85 euro (inclusief vakantiegeld) óf minder.

Automatische uitbetaling

Een grote groep mensen die recht heeft op energietoeslag is bij ons bekend. Denk aan inwoners die vorig jaar ook energietoeslag hebben gekregen en dit jaar weer aan de voorwaarden voldoen. Of mensen die een uitkering van ons ontvangen.

Als je binnen deze groep valt, heb je in november een brief ontvangen met de boodschap of je wel/geen automatische uitbetaling van ons ontvangt. Op valkenswaard.nl/energietoeslag lees je meer over de voorwaarden.

Krijg je van ons een automatische uitbetaling? Dan hebben wij je uiterlijk eind december 2023 een bedrag van €800 uitbetaald.

Energietoeslag aanvragen

Krijg jij geen automatische uitbetaling van ons, maar heb jij wel een laag inkomen? Check of je netto-inkomen binnen de voorwaarden valt. Zie de bedragen hierboven. En vraag de energietoeslag aan via valkenswaard.nl/energietoeslag.

Dit kan vanaf 1 februari 2024 tot en met 30 juni 2024.

Ken jij mensen waarvan je verwacht dat zij in aanmerking komen voor de toeslag? Vertel het ze! We willen aan zoveel mogelijk mensen die recht hebben op de energietoeslag het bedrag uitbetalen.

Moeite met aanvragen? Het Formulierencafé helpt

Heb je hulp nodig met het aanvragen van de energietoeslag? Loop dan op een donderdag tussen 10.00 - 12.00 uur binnen bij bibliotheek De Kempen in Valkenswaard. De medewerkers van het Formulierencafé helpen je daar graag met het invullen van het formulier.

Waar heb je nog meer recht op?

Wil jij weten of je nog voor andere toeslagen, voorzieningen en regelingen in aanmerking komt? Check het via datgeldtvoormij.nl/valkenswaard. Je kan op deze website ook een gratis gesprek met een adviseur aanvragen. Dan kijken jullie samen waar je recht op hebt en hoe je de aanvragen indient.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie