Luister
muziek
30 maart 2024 - 13:09
Deel dit artikel:

Skatebaan bij De Wedert in Valkenswaard in gebruik genomen

De skatebaan bij sportcentrum De Wedert is vrijdag opengesteld voor publiek. De gemeente Valkenswaard heeft naar aanleiding van een burgerinitiatief in sportpark Den Dries een skatebaan aangelegd.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Op deze skatebaan wordt de jeugd volop uitgedaagd om te bewegen. Dit kan zowel met skateboard, inline skates, stepje of BMX-fiets. Het ontwerp van de skatebaan kwam tot stand met inbreng van de Valkenswaardse jeugd. De baan is aangelegd door het internationaal gerenommeerde SkateOn. Hij is zowel geschikt voor beginnende als voor gevorderde skaters.

Basketbalveld bij De Wedert

Ook het naastgelegen basketbalveld bij Sportcentrum De Wedert is in gebruik. Dat kon al gebruikt worden sinds oktober 2023. Alleen de coating en de belijning daarop moeten dit voorjaar nog aangebracht worden. In de periode sinds oktober was het in de nachten te koud en te vochtig om de coating goed te laten hechten.

Feestelijke openingsdag op 15 juni

Er komt nog een feestelijke, officiële opening van de skatebaan en het basketbalveld op zaterdag 15 juni. Deze dag zullen demoteams op de skatebaan hun kunsten vertonen en het publiek meenemen in hun trucjes. Een ex-professioneel basketballer verzorgt workshops voor jong en oud op het basketbalveld en er zijn prijzen te winnen met verschillende best-trick-contests en challenges.

De opening zal op feestelijke wijze worden verricht door de wethouder. (Break)dansgroepen en een dj verzorgen het entertainment op 15 juni .
Uiteraard volgt tegen die tijd nog informatie over de openingsdag. Houd hiervoor onze webpagina valkenswaard.nl/skatebaan in de gaten.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie