Luister
muziek
27 Juni 2024 10:27
Deel dit artikel:

3.000 bestuurders, ambtenaren en vertegenwoordigers van gemeente bezoeken Brainport

Gemeente Valkenswaard is volgend jaar samen met de andere twintig Brainportgemeenten en de provincie Noord-Brabant gastregio voor het VNG Jaarcongres. Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens het VNG Jaarcongres 2024 in het Groene Hart. Het tweedaagse congres vindt plaats op 17 en 18 juni 2025. "We ontvangen dan zo'n 3.000 bezoekers; gemeentebestuurders, gemeenteambtenaren en vertegenwoordigers van rijk en provincie", vertelt gemeente Valkenswaard.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Blickfänger
Advertentie

Het gezamenlijk deel van het congres en de informatiebeurs vinden plaats in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. De deelactiviteiten worden georganiseerd verspreid over de regio. Het is de bedoeling dat ook in onze gemeente één van die activiteiten gedurende het middagprogramma plaatsvindt. Burgemeester Ederveen zit samen met de burgemeesters van Deurne, Eindhoven, Helmond, Reusel-de Mierden en Veldhoven in de stuurgroep van de organisatie.

Verhaal van Brainport

Het congres biedt ons als regio de mogelijkheid om het verhaal van Brainport te vertellen. Een regio waar het fijn wonen is en waar we hecht samenwerken aan oplossingen voor onze eigen inwoners, maar ook voor wereldwijde maatschappelijke en toekomstige vraagstukken. Een regio waar we de dingen samendoen.

Daarnaast is het de verwachting dat het organiseren van het VNG Jaarcongres veel oplevert voor diverse partijen, zoals horeca, toerisme, middenstand en hoteliers in de hele regio. De komende tijd wordt het programma verder voorbereid in samenwerking met de VNG, de 21 gemeenten en de provincie Noord-Brabant.

Dijsselbloem is trots

Voorzitter van de stuurgroep Organisatie VNG Jaarcongres, Jeroen Dijsselbloem, is trots dat de 21 gemeenten uit de regio Brainport Eindhoven en de provincie Noord-Brabant samen het congres gaan organiseren: “We kijken er enorm naar uit om bestuurlijk Nederland in Brainport Eindhoven te mogen ontvangen. Het VNG Jaarcongres biedt onze regio de mogelijkheid om het verhaal van Brainport te vertellen. Een regio waar het fijn wonen, werken en leven is en waar we hecht samenwerken aan innovatieve oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke vraagstukken. Dat is goed nieuws voor de economie. Maar het stelt ons als regio ook voor grote uitdagingen. Die treden we tegemoet met onze inwoners, het bedrijfsleven, het onderwijs en maatschappelijke partners. We nodigen alle VNG-congresbezoekers uit om met ons mee te denken. Want samen maken we hier de toekomst.”

Het is de verwachting dat het organiseren van het VNG Jaarcongres veel oplevert voor diverse partijen, zoals horeca, toerisme, middenstand en hoteliers in de hele regio.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie