Luister
muziek
28 Juni 2024 17:11
Deel dit artikel:

Hoogteportalen geplaatst tussen Valkenswaard en Aalst om vrachtverkeer te weren

Gemeente Waalre is gestart met de uitvoering van het vrachtwagenverbod in Waalre. Hiervoor plaatst de gemeente op 4 juli 2024 de hoogteportalen op de Valkenswaardseweg, ter hoogte van de Lissevenlaan.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

In Waalre-dorp zijn in juni al verbodsborden geplaatst voor doorgaand vrachtverkeer.

Waarom weren van doorgaand vrachtverkeer?

De hoogtebeperking is een gevolg van het bereikbaarheidsakkoord met de 21 gemeenten. Door het weren van doorgaand vrachtverkeer verbetert de luchtkwaliteit en leefbaarheid. De nieuwe N69 tussen het zuiden van Valkenswaard en de A2/A67 is het alternatief voor doorgaand vrachtverkeer. Dat geeft een alternatief waardoor vrachtverkeer niet meer door de dorpskernen en over de lokale wegen hoeft te rijden.

Fysieke hoogtebeperking vanaf 3,1 meter hoog

Het hoogteportaal wordt donderdag 4 juli geplaatst ter hoogte van de Lissevenlaan. Vanaf dat moment is het voor (vracht)verkeer hoger dan 3,1 meter niet meer mogelijk om bij de Valkenswaardseweg door te rijden richting Waalre en Eindhoven. Voor openbaar vervoer, hulpdiensten en landbouwvoertuigen geldt een uitzondering, zij mogen gebruik maken van de busbaan.

Hoe worden chauffeurs op de hoogte gehouden?

Zowel buiten langs de weg als digitaal via navigatiesystemen worden de vrachtwagenchauffeurs gewaarschuwd over de hoogtebeperking. Met voorwaarschuwingsborden worden de chauffeurs al vroeg geïnformeerd, zodat zij een andere route kunnen kiezen. Ook wordt per 4 juli een andere route doorgevoerd in de navigatiesystemen. Daarnaast worden betrokken partijen en organisaties op de hoogte gehouden over het portaal.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie