Luister
muziek
08 Juli 2024 08:56
Deel dit artikel:

Waterschap kijkt vijf jaar vooruit: ‘Ambities vragen flinke inspanningen’

Waterschap De Dommel heeft hun voorjaarsnota 2025-2030 besproken en gepresenteerd. Hierin kijken ze vooruit naar het werk van de waterschap in de komende vijf jaar.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Marion Caris
Advertentie

Wat valt op in de voorjaarsnota:

- De groeiende aandacht voor waterkwaliteit;
- Urgentie op het onderhoud van de waterketen;
- Extra aandacht voor gevolgen van extreme en lange periodes van regen;
- Samenwerken met partners is cruciaal.

De ambities in het waterbeheerprogramma en het bestuursprogramma vragen flinke inspanningen. Vincent Lokin, lid Dagelijks Bestuur en portefeuillehouder Financiën: “In de voorjaarsnota werkten we deze ambities uit in resultaten. Daarmee is er meer focus op de inspanningen van het waterschap. Maar het waterschap heeft nog niet alles uitgestippeld. We bouwen en leren.” In de voorjaarsnota zocht het waterschap de balans tussen ambities, impact en wat de actualiteit van hen vraagt. En ook de tijd die zorgvuldige bestuurlijke besluiten met partners nodig heeft.

Het algemeen bestuur sprak zich nog eens nadrukkelijk uit voor de huidige koers en stemde in met de voorjaarsnota 2025-2030. De voorjaarsnota gebruikt Waterschap De Dommel om later in het jaar de begroting 2025 op te stellen. Het algemeen bestuur bespreekt de begroting op 27 november. Watergraaf Erik de Ridder: “De realisatie van de ambities uit het waterbeheerprogramma vraagt om vasthouden van de ingezette koers. Met de voorjaarsnota 2025-2030 hebben we hierin weer een belangrijke stap gezet.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie