Luister
muziek
15 Juli 2024 15:03
Deel dit artikel:

Hevige buien zorgen opnieuw voor wateroverlast: 'Sfeer is soms weer grimmig'

Op verschillende plekken in het gebied van Waterschap De Dommel zorgt de regen van afgelopen vrijdag opnieuw voor wateroverlast. De hevige buien vielen bovenop de buien van dinsdag 9 juli. Toen viel er verspreid over het gebied tussen de 10 en 72 millimeter neerslag. "Onze medewerkers in het veld hebben er hun handen vol aan. Ze doen er alles aan om het regenwater zo snel mogelijk af te voeren", meldt het waterschap.

valkenswaard24
  / Waterschap De Dommel
  • Beeld - Waterschap De Dommel
Advertentie

Ook in Weert, bij het festival Bospop, ondervonden ze flinke wateroverlast. Dat lees je hier.

Sinds vrijdag 12 juli zijn de waterpeilen in bijna het hele gebied gestegen. Waterschap De Dommel: "Zaterdag zagen we plaatselijk de peilen zakken, maar dat is nog niet overal zo. De stuwen staan omlaag. En we parkeren tijdelijk water in waterbergingsgebieden De Vloeder en Beeksedijk in Goirle. Ook waterbergingsgebieden Moergestelsbroek en Diessensbroek zijn ingezet."

Overlast locaties

Net als in mei zien ze op dezelfde plekken meteen weer water op het land staan. Dit komt omdat de grondwaterstanden nog steeds erg hoog zijn. Het waterschap houdt de situatie goed in de gaten en kijkt samen met de omgeving of ze extra maatregelen kunnen nemen. "Denk aan het extra maaien van beken en sloten om water sneller af te voeren. Verder zorgen we ervoor dat krooshekken en duikers schoon blijven."

Begripvol

Ook nu is de sfeer op sommige plekken grimmig, meldt het waterschap. "Net als in mei vragen we om begrip en respect voor onze medewerkers. Zij zetten zich weer dag en nacht in en doen wat ze kunnen om de situatie te verbeteren."

Wateroverlast? Lees hier wat je van het waterschap kunt verwachten.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie