Luister
muziek
11 Oktober 2024 11:12
Deel dit artikel:

Genieten van dit mooie seizoen: IVN organiseert herfstwandeling

Ook al hebben we een lange nazomer gehad, het najaar is toch echt al begonnen met zijn wisselvallig weer en het vroege invallen van de avond. Op zondag 20 oktober organiseert de afdeling Valkenswaard-Waalre van het IVN een herfstwandeling om te genieten van dit mooie seizoen.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Tijdens deze wandeling kun je kennismaken met talrijke verschijnselen in de natuur die de herfst zo interessant maken. Zo zal de gids je vertellen over de verkleuring en aantastingen van de bladeren van bomen en struiken. Ook zal je zien hoe de natuur zich nu al klaarmaakt voor het volgend jaar. "Hopelijk zullen de paddenstoelen niet ontbreken op onze tocht", aldus het IVN.

Er is verder nog veel meer te ontdekken en te beleven in de omgeving van dit ven. Dus als je zin hebt in een heerlijke wandeling en de typische herfstgeur op te snuiven, kom dan op 20 oktober om 14.00 uur naar het Meertjesven in Waalre. Je kunt het startpunt vinden op de vijfsprong aan het einde van de Vlasrootlaan (inrijden bij restaurant De Treeswijkhoeve aan de Valkenswaardseweg tussen Aalst en Valkenswaard, of vanuit Waalre aan het einde van de Bolksheuvel).

De wandeling duurt ongeveer twee uur en is, zoals altijd, gratis.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie