Luister
muziek
10 juli 2020 - 11:58
Deel dit artikel:

Droogte neemt af door vele regenval, zorgen blijven in Zuid-Nederland

De aanzienlijke hoeveelheid neerslag van de afgelopen weken heeft voor verlichting gezorgd in grote delen van het land. Het neerslagtekort is de afgelopen twee weken niet verder toegenomen, maar nog steeds groot. De grondwaterstanden blijven regionaal, met name in Oost- en Zuid-Nederland, laag.

valkenswaard24
  / Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW)
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Dat meldt de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) woensdag.

De neerslag van de afgelopen periode heeft verlichting gebracht voor landbouw en natuur. Er zijn echter nog wel regionale verschillen. Er is voldoende grond- en oppervlaktewater voor de bereiding van drinkwater. De oproep van de sector aan gebruikers blijft om bewust om te gaan met drinkwater.

Er is op dit moment geen sprake meer van een dreigend landelijk watertekort. Daarom gaat de LCW over van niveau 1 (dreigend watertekort) naar niveau 0 (normaal waterbeheer). De genomen maatregelen blijven waar nodig van kracht, zoals het opzetten van waterpeilen, het vasthouden van water, het regionaal instellen van beregeningsverboden en het inspecteren van droogtegevoelige kades. De waterschappen en Rijkswaterstaat blijven de situatie nauwlettend monitoren, nemen waar nodig aanvullende maatregelen en stemmen onderling af.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie