23 augustus 2020 - 14:17
Deel dit artikel:

Dag van het Brabants Vennenpad zet uniek wandelgebied in de kijker in Leenderbos

Het Brabants Vennenpad is een streekpad van 285 kilometer door de provincie Noord-Brabant. Het pad loopt praktisch geheel over onverharde paden door de vele natuurgebieden, waaronder het Leenderbos, de Groote Heide en de Malpie. Op de Dag van het Brabants Vennenpad staat dit unieke wandelgebied centraal.

valkenswaard24 / - • Beeld - Brabants Vennenpad

Het start- en eindpunt van het pad is Oisterwijk. De route loopt vanaf Oisterwijk door de Oisterwijkse Bossen en Vennen, door de Kampina, de Geelders, langs de Dommelbeemden, door het land van Gogh, de Strabrechtse Heide, het Leenderbos, de Groote Heide, de Malpie, de Plateaux, de Postelse Heide, Grenspark de Kempen, Landgoed de Utrecht, Gorp en Roovert en langs Tilburg terug naar Oisterwijk.

Boswachter Erik Schram
De dag van dit uitzonderlijk mooie pad, die de diverse natuurgebieden doorkruist, wordt gehouden in het Leenderbos bij het kantoor van Staatsbosbeheer op het Strijperpad 5 in Leende.
Op deze dag zal Erik Schram, boswachter bij Staatsbosbeheer, twee mooie wandeltochten organiseren om 10.30 uur en 12.30 uur. Je wordt welkom geheten door de werkgroep van het Brabants Vennenpad en je krijgt een gratis kopje koffie of thee. Voor de kinderen die meekomen is er een glaasje ranja.

Bijdrage voor vogelkijkhut
De toegang en de wandelingen zijn gratis. Wel vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor het realiseren van een vogelkijkhut die Staatsbosbeheer gaat bouwen op de Strabrechtse Heide.

Informatie over pad
Uiteraard kun je op deze dag alle informatie krijgen over het pad en de accommodaties langs het pad. Het boekje van het pad zal op deze dag ook te koop zijn. Ook wordt die dag rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug