Luister
muziek
13 juni 2021 - 10:42
Deel dit artikel:

Fase 2 van project Tongelreep in Valkenswaard ligt ter inzage

Het project Tongelreep bestaat uit twee delen; fase 1 en fase 2. Voor fase 2 gaat het waterschap onder andere de beek in Valkenswaard meer slingerend aanleggen. Ook gaan ze het beekdal opnieuw inrichten.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Op deze manier zorgen ze voor een natuurlijkere loop van de Tongelreep. Zo kunnen ze aan de ene kant water langer vasthouden, handig voor drogere periodes. Aan de andere kant kunnen inwoners 'droge voeten' houden.

Fase 2 loopt van het zuidelijke projectdeel van de Achelse Kluis tot aan de stuw Driebruggen. Het Projectplan Waterwet (PPWW) voor fase 2 is klaar. Het ligt ter inzage van 24 juni tot en met 4 augustus. Gelijktijdig met het Projectplan Waterwet ligt ook het Provinciaal inpassingsplan (PIP) ter inzage. Je kunt tijdens deze zes weken de plannen bekijken en hierover vragen stellen of opmerkingen geven.

Plannen inzien
De plannen zijn vanaf 24 juni te vinden op ruimtelijkeplannen.nl. Je kunt de plannen ook online opvragen bij Roel Dobbelsteen via telefoonnummer 06-50732137 of e-mail rdobbelsteen@dommel.nl. Uiteraard zijn de plannen ook bij Waterschap De Dommel aan de Bosscheweg 56 in Boxtel in te zien. Maak hiervoor, in verband met de coronamaatregelen, wel even een afspraak via ons algemeen telefoonnummer 0411-618618.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie