Luister
muziek
30 mei 2022 - 09:48
Deel dit artikel:

De mooiste klaproosvelden in De Groote Heide: hier vind je ze

In je tuin, langs de weg of velden vol: er zijn dit jaar uitzonderlijk veel klaprozen. De reden daarvoor is vermoedelijk de hete zomers van de afgelopen jaren. Ook in De Groote Heide kan je op verschillende plaatsen zo'n prachtig rood bloemenpalet bewonderen.​

valkenswaard24
  / De Groote Heide
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Het lijkt wel alsof er dit jaar overal waar je komt klaprozen uit het niets uit de grond schieten. Een verklaring moeten we wellicht gaan zoeken in de hete zomers die we de laatste jaren mochten trotseren. “De voorbije zomers waren zeer warm, waardoor alle meerjarige planten in de bermen zijn afgestorven door de droogte”, vertelt biologe Roosmarijn Steeman in het Belgische radioprogramma 'De Wereld Vandaag' op Radio 1. “En die vrijgekomen ruimte heeft de klaproos duidelijk ingenomen.” Het resultaat? Een prachtig rood bloemenpalet. En dat kan je ook in De Groote Heide bewonderen.

Mooiste plekjes

Zo werd in het klaproosveld aan de Beverbeekse Heide, vlak bij de Achelse Kluis in Hamont-Achel, afgelopen week nog een wandelpad voorzien dat ervoor moeten zorgen dat de klaprozen beschermd blijven van de vele wandelaars. Het pad kronkelt door het veld en geeft je een waanzinnig uitzicht over de rode vlakte. Maar ook bij De Hogt en de Stabrechtse Heide kan je prachtige velden vol klaprozen spotten.

Ben jij op pad in De Groote Heide en heb je die vuurrode klaprozen op beeld vastgelegd? Deel je foto dan via #degrooteheide op sociale media.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie