Luister
muziek
25 juni 2021 - 13:04
Deel dit artikel:

Alle officiële publicaties van de gemeente komen online door nieuwe wet

Vanaf 1 juli 2021 krijgt de gemeente Valkenswaard, net als andere overheidsinstanties, te maken met de Wet elektronische publicaties (WEP). Deze wet verplicht ze om alle officiële publicaties online te zetten via de website officielebekendmakingen.nl.

valkenswaard24
  / Redactie
Advertentie

Dit betekent dat die website vanaf dan juridisch dé plek is. Alleen aan die publicaties kun je rechten ontlenen. "Met (alleen) een publicatie via de Staatscourant, op de gemeentelijke website of op de gemeentepagina van het weekblad, voldoen we per 1 juli niet meer aan de wettelijke verplichtingen", zegt de gemeente Valkenswaard.

Vanaf 1 juli 2021 publiceren ze dus alle officiële publicaties van de gemeente op bovengenoemde site. Als extra service blijven ze voorlopig verkorte versies van bekendmakingen nog wel publiceren op hun website. Op de website verwijzen ze onder bekendmakingen voor de meeste bekendmakingen al door naar officiële bekendmakingen. Je merkt waarschijnlijk dus niet zoveel van de wijziging.

Wetswijziging
Het doel van deze wetswijziging is dat inwoners op een centraal punt volledig en digitaal geïnformeerd worden over besluiten die gevolgen hebben voor hun leefomgeving. Inwoners worden centraal gesteld bij de informatieverstrekking, zodat zij op tijd hun recht van inspraak kunnen uitoefenen.

Op de hoogte blijven
Wil je weten of er binnenkort in jouw omgeving een verbouwing aan komt of dat er in jouw buurt bomen worden gekapt, of een huis gerenoveerd gaat worden? Meld je dan aan voor de mailservice van de overheid. Zo mis je geen bekendmaking meer in jouw postcodegebied en weet je precies wat er speelt in jouw buurt. Op ‘Berichten over uw buurt’ (overuwbuurt.overheid.nl) vind je berichten over vergunningen voor activiteiten in jouw buurt, zoals evenementen, bouwplannen en bekendmakingen van nieuwe regelgeving. Deze berichten blijven maximaal twee maanden op ‘Berichten over uw buurt’ staan.

Oudere berichten vind je terug op 'Officiële bekendmakingen'. Je kunt je abonneren op de (gratis) e-mailservice of de app downloaden om berichten digitaal te ontvangen via overuwbuurt.overheid.nl. Je kunt je altijd weer afmelden voor deze e-mailservice. Hebt je nog vragen, mail dan naar gemeente@Valkenswaard.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie