Luister
Live
12 september 2021 - 09:25
Deel dit artikel:

Scheppen voor schoon water: 'Wij zijn blij met elke waterbaas die meehelpt'

Waterschap De Dommel roept alle 'waterbazen' uit Midden-Brabant op om te helpen met zwerfafval rapen op en rond het water. Door te ‘Scheppen voor schoon water’ draag je bij aan het terugdringen van (plastic)afval en houd je het water schoon.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De actie start op maandag 13 september en loopt tot en met World Cleanup Day op 18 september. Er zijn honderd 'Schone Schepperspakketten' beschikbaar voor waterbazen die zwerfafval ruimen in het Dommelgebied. "Wij zijn blij met elke waterbaas die meehelpt om het water in de natuur schoon en afvalvrij te houden. Om het opruimen in deze week makkelijker en leuker te maken worden er honderd Schone Schepperspakketten verdeeld. In dit pakket zitten onder andere handschoenen, vuilniszakken en een schepnetje", zegt het waterschap. Wil je ook zo'n pakket, stuur jouw adresgegevens naar communicatie@dommel.nl en ontvang jouw pakket.

Deel je opruimactie

Door mee te helpen opruimen draag je bij aan het wereldwijde ‘plastic soup’-probleem. "Daar zijn wij trots op. Daarom laten wij graag zien wat voor een geweldige Waterbazen wij in ons gebied hebben. Deel je opruimactie daarom via social media met deze hashtags: #SchoneScheppersWDD #WatEenWaterbaas. Wie weet zetten we jouw werk wel in het zonnetje."

Landelijke actie

Vanuit de Unie van Waterschappen is er ook een landelijke actie voor waterbazen die meehelpen opruimen. Om aan deze actie mee te doen download je de gratis app Litterati en gebruik je de code 'WATERBAZEN'. Registreer je zwerfafval in de app en help mee om te zien waar en welke soorten afval het meest voorkomen. Onder de app-gebruikers worden een aantal mooie prijzen verloot.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug