Luister
Live
11 september 2021 - 15:50
Deel dit artikel:

Toekomst van het water: 'Wat vind jij als Brabander belangrijk?'

Hoe zorgen we voor een toekomst met schoon en voldoende water in Brabant? Niet alles kan zomaar altijd en overal, welke keuzes vind jij dat er gemaakt moeten worden? Provinciale Staten willen graag weten wat jij, als Brabander, belangrijk vindt.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - De Groote Heide

Water is zo gewoon. We hoeven alleen de kraan open te draaien om je auto te wassen of te koken. Het is altijd schoon en er is altijd genoeg. Toch is water soms ook schaars en is landbouwgrond of de natuur verdroogd. Aan de andere kant staan straten soms blank, of overstromen beekjes en rivieren.

De leden van de Brabantse Provinciale Staten (PS) horen graag jouw ideeën. PS is het parlement van de provincie, vergelijkbaar met de gemeenteraad van een gemeente. Zij vertegenwoordigen jou als Brabander bij de provincie Brabant. Deze volksvertegenwoordigers willen met je in gesprek over wat je belangrijk vindt bij de toekomst van het water in Brabant.

Want de provincie Noord-Brabant werkt aan een programma: het Regionaal Water en Bodem Programma (RWP). In dit programma staan plannen om ook in de toekomst schoon en voldoende water in Brabant te hebben. De Provinciale Staten bespreekt het RWP in september. De Statenleden willen daarom graag weten wat jij, als Brabander, belangrijk vindt. Minder de tuin sproeien om voldoende water over te houden voor de natuur? Of moet de industrie beperkt worden in het gebruik van grondwater? Meer ruimte voor beekjes om water langer vast te houden?

In gesprek met Statenleden over water

Tijdens een digitale bijeenkomst gaan ongeveer acht Brabanders in gesprek met de Statenleden. Je kunt dus meedoen vanuit huis, via je eigen smartphone, tablet of computer. Het gesprek duurt ongeveer anderhalf uur. Je kunt in alle rust je mening geven, ideeën vertellen, vragen stellen en op anderen reageren. De Statenleden krijgen zo een goed beeld hoe je denkt over de toekomst van water in Brabant.

Data en aanmelden

Het gesprek vindt plaats op dinsdag 14 september, van 20.00 tot 21.30 uur. Je kunt je digitaal aanmelden. Na aanmelding ontvang je een mail als bevestiging. Later volgt meer informatie over dit gesprek. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Pyter Hiemstra.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug