Luister
Live
11 september 2021 - 05:55
Deel dit artikel:

Nieuwe partners voor DigiTaalhuis Cranendonck, Valkenswaard en de Kempen

Sinds 8 september maken CZ en Buurtgezinnen deel uit van het taalnetwerk van DigiTaalhuis De Kempen. Lokale partner CZ sluit aan bij DigiTaalhuis Cranendonck en Valkenswaard.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Bibliotheek De Kempen

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Hierdoor lopen zij regelmatig tegen problemen aan op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. In regio De Kempen betreft dit ruim 9.000 volwassenen en in Valkenswaard en Cranendonck om circa 5.000 mensen.

De nieuwe partners helpen het DigiTaalhuis bij het signaleren van mogelijke laaggeletterden en stimuleren hun klanten om aan de slag te gaan met deze basisvaardigheden. Zo bundelen we steeds meer onze krachten.

Het DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis is een initiatief van de lokale gemeente, Cordaad Welzijn/Welzijn de Kempen, Stichting Lezen & Schrijven, Ster College en Bibliotheek De Kempen. Samen zetten zij zich in om laaggeletterdheid te bestrijden. Vanaf 2017 zijn er diverse DigiTaalhuizen geopend in onze regio. De gemeente Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Reusel-De Mierden en Valkenswaard hebben allen een plek waar mensen naartoe kunnen die moeite hebben met lezen, schrijven, computeren of rekenen.

Alle hulp is welkom

Het DigiTaalhuis is altijd op zoek naar nieuwe partners om het netwerk te vergroten en naar enthousiaste vrijwilligers die anderen willen helpen. Hiervoor kan men contact opnemen met Irene van Roij, coördinator DigiTaalhuis Cranendonk en Valkenswaard, telefoonnummer 06-45209453. Of Macha Mathijssen, Coördinator DigiTaalhuis Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden, telefoonnummer 06-3359 0936 of per e-mail via digitaalhuis@bibliotheekdekempen.nl.

Wil je zelf meer weten om aan de slag te gaan? Of ken je iemand in je omgeving die hulp kan gebruiken? Kijk dan op de website: digitaalhuiscranendonck.nl of digitaalhuisdekempen.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug