Luister
Live
17 september 2021 - 09:27
Deel dit artikel:

Online lezing van neurobioloog Dick Swaab over het kwetsbare kinderbrein

Neurobioloog Dick Swaab geeft een online lezing over het kwetsbare kinderbrein bij Bibliotheek De Kempen op woensdagavond 13 oktober.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Bibliotheek De Kempen

Hoe kwetsbaar is het kinderbrein? En wat is de invloed van chemische stoffen, biologische processen, sociale interactie en opvoeding op de ontwikkeling van de hersenen van het kind? De bekende neurobioloog Dick Swaab stelt dat de ontwikkeling van onze hersenen tijdens de zwangerschap en direct na de geboorte in grote mate onze mogelijkheden en beperkingen bepalen. Als hersenontwikkeling zo kwetsbaar is, hoe kunnen we dan zorgen voor een gezonde ontwikkeling? Daar gaat Dick Swaab deze avond op in.

Dick Swaab

Dick Swaab is arts en neurobioloog. Hij is emeritus hoogleraar Neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is schrijver van de boeken We zijn ons brein (2010) en Ons creatieve brein (2016). Deze lezing is onderdeel van BREIN!, een (online) programmering van Bibliotheek De Kempen over allerlei facetten van het brein gecombineerd met allerlei informatie, tips, collectie aanbevelingen, weetjes, filmpjes en links naar interessante websites. Neem een kijkje op bibliotheekdekempen.nl.

Aanmelden

Dit webinar is op woensdag 13 oktober om 19.30 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelden op bibliotheekdekempen.nl. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om deel te nemen. De lezing vindt plaats via ZOOM. Voor dit online platform is geen installatie nodig, het werkt via je webbrowser. Na aanmelding ontvang je op de dag zelf een aanmeldlink vanuit de Bibliotheek en bijgevoegd een instructie rondom het gebruik van ZOOM. Door het bijwonen van deze online lezing steun je het hersenonderzoek.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug