Luister
Live
25 september 2021 - 15:47
Deel dit artikel:

Tractorsluizen blijven nog tot minstens 1 november liggen

In oktober 2020 werden er tijdelijke tractorsluizen aangelegd op de drie grensovergangen van Hamont-Achel, Cranendonck en gemeente Valkenswaard. Dit om de veiligheid van fietsers en voetgangers te verhogen en het sluipverkeer tegen te gaan. Oorspronkelijk zou de evaluatieperiode van deze tractorsluizen lopen tot 1 oktober, maar door de afwezigheid van verkeerstellers de afgelopen weken heeft het stadsbestuur van Hamont-Achel besloten de evaluatieperiode te verlengen met één maand.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo

Voor de verkeerstellingen deed de stad in eerste instantie beroep op verkeerstellers van provincie Limburg. Omdat deze tellers niet voor de volledige duur van de proefopstellingen beschikbaar waren, heeft de stad zelf vier verkeerstellers aangekocht. Deze zijn recent geleverd waardoor de tellingen intussen hervat zijn.

Ook de versoepelde coronamaatregelen spelen een belangrijke rol in het verlengen van de proefopstellingen. Het verkeer is de afgelopen periode namelijk sterk toegenomen. Deze nieuwe tellingen zullen dan ook een realistischer beeld opleveren op basis waarvan de definitieve beslissing over de proefopstellingen genomen zal worden.

Bekendmaking meetresultaten

Op maandag 27 september organiseert de stad een infosessie waarbij de voorlopige meetresultaten bekend worden gemaakt. Alle Hamont-Achelaren zijn welkom om deze infosessie te volgen in De Posthoorn om 19.00 uur. Gelieve je bij aanwezigheid in te schrijven via hamont-achel.be/infosessie-grensovergangen voor 27 september 12.00 uur.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug