Luister
Live
8 oktober 2021 - 11:19
Deel dit artikel:

Ouderavond over experimenterende jongeren: 'Je bent jong en je wilt wat'

Via een webinar kun je als ouder beter wegwijs gemaakt worden in de omgang met je kinderen die in de pubertijd belanden.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Bibliotheek De Kempen

Veel jongeren experimenteren in de puberteit met roken, alcohol en drugs. Hoe ga je daar als ouder mee om? Wat sta je toe? Waar trek je de grens? Hoe begeleid en bescherm je je kind? Hoe ga je het gesprek aan? Wat werkt er wel, wat niet en waarom? Sommige jongeren laten zich verleiden tot risicovol gedrag. Hoe herken je de signalen die op misbruik of verslaving duiden? En wat doe je als je kind te ver gaat? Het zijn vragen die bij veel ouders van pubers leven.

De antwoorden hoor je in dit webinar. Een avond vol herkenbare situaties, gespeeld door Heldertheater en toelichting over verschillende middelen en het gebruik. Maar vooral ook heel veel praktische tips. Er is alle ruimte om vragen te stellen. Dit webinar is gericht op ouders van kinderen in leeftijd van 14 tot en met 18 jaar.

Dit webinar is georganiseerd door Bibliotheek De Kempen, Cordaad Welzijn, Bibliotheek Dommeldal, GGD ZuidOost Brabant en Novadic-Kentron en mede mogelijk gemaakt door gemeente Valkenswaard, gemeente Heeze-Leende en het Preventie Akkoord.

Aanmelden

Het webinar is op donderdag 21 oktober om 19.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de agenda op bibliotheekdekempen.nl. Een dag vooraf ontvang je via e-mail een link voor deelname.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug