Luister
Live
13 oktober 2021 - 09:40
Deel dit artikel:

Handjes uit de mouwen bij Natuurwerkdag in Leenderbos

Op zaterdag 6 november wordt in het Leenderbos, vlakbij de Achelse Kluis, van 10.00 tot 14.00 uur de Natuurwerkdag georganiseerd. "Dit jaar gaan we jonge berken en vooral dennetjes zagen om het open landschap van de Groote heide te behouden", zegt boswachter Erik Schram.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Staatsbosbeheer

Het Leenderbos en de Groote Heide zijn eeuwenoude cultuurlandschappen. Het gebied ligt op een zandrug tussen Valkenswaard, Leende en het Belgische Achel. De beekdalen van de Tongelreep en de Strijper Aa begrenzen het gebied. De bossen worden steeds gevarieerder en daardoor ook aantrekkelijker voor allerlei plant- en diersoorten.

Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar zijn - onder begeleiding - welkom om aan de slag te gaan. Kun je niet de hele dag? Een paar uur helpen is al zinvol. Deelnemers (jong en oud) wordt aangeraden stevige schoenen of laarzen en werkkleding mee te nemen. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Om circa 12.30 uur wordt voor een gratis lunch met koffie en thee gezorgd op de locatie.

Aanmelden

Aanmelden is nodig en kan via natuurwerkdag.nl. Deelname is gratis. Parkeren is mogelijk aan de Petrus van Eijnattenlaan in Leende, vlakbij de Achelse Kluis. Staatsbosbeheer, de beheerder van het Leenderbos, werkt tijdens de Natuurwerkdag nauw samen met de Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind uit Heeze-Leende.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug