Luister
Live
10 november 2021 - 09:35
Deel dit artikel:

Politie doet inval in Valkenswaard bij grote actie tegen drugscriminelen

De grote politieactie, waarbij honderden agenten uit Nederland en België zijn betrokken, is afgerond. De actie hield verband met een omvangrijk onderzoek naar een criminele organisatie, die zich binnen en buiten Nederland bezighield met de productie van synthetische drugs, zoals amfetamine. De politie viel ook in op een of meerdere adres(sen) in Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo

Dinsdagochtend viel de politie vanaf 05.00 uur binnen op in totaal 25 adressen in Bergeijk, Best, Waalre, Utrecht, Pelt (België), Eindhoven, Schiedam, Helmond en Valkenswaard. Tien verdachten zijn opgepakt. Ze worden verdacht van de productie van en handel in synthetische drugs en deelname aan een criminele organisatie. De verdachten zijn tussen de 20 en 34 jaar oud. Hoofdverdachte in de zaak is een 32-jarige man uit Bergeijk. Hij zou een leidende rol hebben gehad en werd in Bergeijk aangehouden door een arrestatieteam.

Doorzoekingen

Tot ongeveer het middaguur werden de locaties uitgebreid doorzocht. Er werden telefoons en andere gegevensdragers in beslag genomen voor verder onderzoek en er werd ongeveer 3 kilo aan synthetische drugs in beslag genomen. Gedurende de dag werden ongeveer 250 agenten in Nederland ingezet en 25 in België.

Meer aanhoudingen

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn tevreden met de resultaten van de actiedag. "Dit soort grote operaties vraagt om een zorgvuldige voorbereiding en planning. Het is goed dat de meeste verdachten zijn aangehouden. Wij verwachten de komende tijd nog meer aanhoudingen te verrichten", zo laat het onderzoeksteam weten. De verdachten zitten vast en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug