Luister
Live
15 november 2021 - 05:54
Deel dit artikel:

Bewoners van Westerhovenseweg in Dommelen krijgen gratis ramen- en autowasbeurt

Naar aanleiding van de wegwerkzaamheden bij de herstructurering krijgen de bewoners van de Westerhovenseweg in Dommelen schone ramen van de gemeente Valkenswaard.

valkenswaard24 / Bernice Dings • Beeld - Bernice Dings

Het begon als een grappige opmerking over de overlast van het vele zand, dat bij wegwerkzaamheden komt kijken. “Komen jullie dan ook de ramen wassen?”, zei mevrouw Pijs, woonachtig aan de Westerhovenseweg in Dommelen tegen de projectleider bij aanvang van het project. Maanden later kijkt ze samen met haar man toe hoe wethouder Theo Geldens, onder leiding van professioneel ramenwasser Josh van Steen, de destijds terloops geplaatste opmerking waar maakt. De aanblik van de straat is drastisch veranderd, nu de meeste veranderingen zijn uitgevoerd. Wegen zijn geasfalteerd, fietspad is verbreed en groenstroken zijn aangelegd, die binnenkort beplant zullen worden.

Participatie

Het grootschalige project rondom de wegenaanleg, naar aanleiding van de nieuwe verbindingsweg N69, is in overleg met de buurtbewoners getracht een plan op maat te maken. Wethouder Geldens legt uit: “We hebben zoveel mogelijk getracht de buurt er bij te betrekken. Om de doorstroming zo goed mogelijk te laten verlopen zijn we met een grote delegatie om de tafel gaan zitten. Daarnaast is er ook rekening gehouden met tegengaan van geluidsoverlast door speciaal asfalt te gebruiken en de snelheid terug te brengen.” In het ontwerp is tevens rekening gehouden met de door de VN is opgestelde doelen over toegankelijkheid in Agenda22. “De werkgroep daarvan in Valkenswaard, is ook bij dit plan betrokken”, vertelt Geldens. De wethouder, zelf ook een fervent fietser, benadrukt dat in het totale plan, de fietsverbinding tussen Bergeijk en Eindhoven is opgenomen.

Fases herstructurering

Valkenswaard is een gemeente waar veel verkeer door komt. Projectleider Erik Meuwissen krijgt veel vragen over wanneer het allemaal klaar is. Dit gedeelte van de Westerhovenseweg richting de Dommelsche Bierbrouwerij, is nog maar het begin van het project. Alle betrokken partijen proberen het in goede banen te leiden zodat de tijdsplanning gehaald kan worden. In een overzicht ziet er dit als volgt uit, refererend naar de link onderaan de pagina:

- Brouwerijdreef 1e en 2e kwartaal 2022
- Bergstraat 3e en 4e kwartaal 2022
- Norbertusdreef en Venbergseweg 1e en 2e  kwartaal 2023
- Dommelseweg 3e en 4e kwartaal 2023

“Het werk kan niet gedaan worden, zonder een bepaalde mate van overlast, maar daarin komen we de bewoners tegemoet door een ramen- en auto wasbeurt. Ook bij de volgende fases”, vat Meuwissen samen.

Poets- en informatieploeg

Dhr. Geldens blijkt talent te hebben als hij aan de slag gaat met zeem en trekker. Hij laat zien met een paar soepele bewegingen de raam streeploos schoon te hebben gemaakt. “U bent aangenomen”, zegt Josh met een knipoog, die als hij daarna zelf op de ladder staat te werken, toevallig door een kleine voorbijganger wordt ‘geïnspecteerd’ . Aangezien Sinterklaas deze middag zijn intocht heeft in Valkenswaard, kijkt dit Pietje vast of hij straks de daken op kan.

Voor wie op de hoogte gehouden wil worden over de herstructurering van Dommelen-Zuid, is de mogelijkheid je in te schrijven voor een nieuwsbrief via verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl.

Meer informatie over de werkzaamheden kunt je vinden op valkenswaard.nl/bereikbaar-valkenswaard/verkeersmaatregelen-dommelen-zuid waar je ook vragen kunt stellen aan de omgevingsmanager Margreet Tonen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug