Luister
muziek
7 januari 2022 - 05:55
Deel dit artikel:

Lisa van Rossum in finale Miss Beauty van Brabant: 'Ik wil dat kinderen van binnenuit leren stralen'

De 21-jarige Lisa van Rossum uit Dommelen heeft begin december in Etten-Leur meegedaan aan de Miss Beauty-verkiezing van Noord-Brabant en het daar tot de finale geschopt. De eindstrijd zal plaatsvinden op 13 maart. Valkenswaard24 volgt haar in de tussentijd.

valkenswaard24
  / Bernice Dings
  • Beeld - Fotograaf John Vermeeren, jurk Le Roman en Miss Beauty Noord-Brabant
Advertentie

Met haar kersverse PABO-diploma op zak, geeft deze juf les op basisschool De Wilderen in Waalre. Haar instelling, dat het belangrijk is dat kinderen zichzelf mogen zijn en zich kunnen ontwikkelen, neemt ze mee in haar visie voor de wedstrijd. Want het gaat bij Miss Beauty zeker niet alleen over het uiterlijk, ook je inzet voor anderen en goede doelen telt mee. "Iedereen is anders en dat mag", verduidelijkt Lisa haar standpunt. "Dat kinderen van binnenuit leren stralen, dat is wat ik graag wil bereiken."

Uit de 350 aanmeldingen zit Lisa nu bij de laatste twintig. Iedere twee weken komen ze, al dan niet online, bij elkaar om aan diverse uitdagingen (zogeheten challenges) te werken om ook zichzélf te blijven ontwikkelen.

Goede doelen en voorbeelden

De LINDA.foundation is het goede doel waar Miss Beauty zich voor inzet. Kinderen die het minder hebben, in armoede leven, krijgen pakketten of cadeaubonnen, dat ze met het hele gezin iets kunnen ondernemen. Op de vraag wie voor haar een voorbeeld is, vertelt Lisa: "Monique Smit heb ik ontmoet. Door haar warme uitstraling en interesse voelde ik me echt prettig bij haar." Ook benoemt ze Beyoncé, die zich naast haar zangcarrière ook inzet voor anderen. Voor Lisa voorbeelden in gedrag en persoonlijkheid.

Voorbereidingen

Om zelf in vorm te blijven, let Lisa vooral op goede voeding. De betrokkenheid van haar familie is ook belangrijk. Haar vader, moeder en broer zijn enthousiast, maar kunnen in verband met de coronamaatregelen niet overal mee naartoe. Oma leeft ook mee met haar kleindochter en stuurt regelmatig berichtjes over bijvoorbeeld een mooie jurk die Lisa aan zou kunnen doen voor de finale. Haar collega’s en de kinderen op school zullen haar ook vast willen steunen.

Stemmen op Lisa

De stemmen op social media tellen voor 10 procent mee in de overwinning, naast haar scores bij de Engelse vragenronde, bikinironde en fotoshoot. De jury bestaat uit World4life, oud-missen en bestuursleden van de Miss Beauty-organisatie. "De sfeer tussen de missen onderling is fijn, we gaan prettig met elkaar om."

Wie op Lisa wil stemmen, kan dat doen via DEZE LINK.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie