Luister
muziek
19 januari 2022 - 09:47
Deel dit artikel:

Zo groot is de kans op autoschade in gemeente Valkenswaard

Er is een onderzoek gedaan naar waar je als automobilist zijnde de grootste kans op autoschade hebt. Hieronder lees je hoe dit is voor gemeente Valkenswaard en in de provincie Noord-Brabant.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Independer heeft een Auto Risicometer opgemaakt, waarin naar voren komt hoe groot de kans is dat je als automobilist zijnde ergens slachtoffer wordt van inbraak, vandalisme of diefstal. In de provincie Utrecht is deze kans 30 procent groter dan op andere plekken in Nederland. In Groningen en Zeeland is het risico een kwart lager dan het gemiddelde in Nederland. Op basis van deze informatie zou je de keuze kunnen maken om je autoverzekering omhoog of omlaag aan te passen.

Noord-Brabant

Waar je in provincie Utrecht het grootste risico loopt en in Groningen en Zeeland het kleinste risico, liggen de overige provincies hier tussenin. In Noord-Brabant is het risico 17,6 procent hoger dan het landelijk gemiddelde.

Valkenswaard

In gemeente Valkenswaard ligt het risico 5,3 procent boven het landelijk gemiddelde. Voor de regio komt dit redelijk overeen: veel gemeenten zitten net onder of net boven het landelijk gemiddelde. Gemeente Eindhoven staat echter in de top-5 gemeenten met het hoogste risico op autoschade. Eindhoven staat op nummer vier met 62,2 procent boven het landelijk gemiddelde.

Meer info vind je hier: independer.nl/autoverzekering. Geïnteresseerden kunnen hier aanvullende informatie lezen over het onderzoek.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie