Luister
muziek
9 juni 2023 - 20:29
Deel dit artikel:

Pas op met zwemmen in open water: hier kan het veilig

We hebben de zomer in de bol en de temperatuur stijgt deze dagen tot hoge hoogtes. Heerlijk om af te koelen in natuurwater dus. Wij zetten toplocaties voor zwemwaterplassen in de buurt hieronder op een rij.

valkenswaard24
  / Redactie
Advertentie

Een frisse duik in een waterplas kan volgens provincie Noord-Brabant echter niet overal. Onderstaande waterplassen in de regio bestempelen ze als 'veilig'.

De Kempervennen, Valkenswaard

Zwemplas De Kempervennen is gelegen op het terrein van het vakantiepark De Kempervennen bij Westerhoven en Valkenswaard. Het vakantiepark en de zwemplas zijn gelegen in een bosrijke omgeving. De zwemlocatie is aangemerkt als categorie D. Dit betekent dat deze zwemgelegenheid niet officieel is ingericht voor het zwemmen. Er is dus geen toezicht en deze plas wordt ook niet geëxploiteerd. De kwaliteit van het water is volgens Brabant 'uitstekend'.

Klein Frankrijk, Leende

Zwemplas Klein Frankrijk grenst aan camping Klein Frankrijk - De Fuut in Leende. De plas is zo'n 4 hectare groot, heeft een maximale diepte van 9 meter en heeft een zandige bodem. Kwaliteitsklasse volgens de provincie: Uitstekend. Hier mogen echter alleen mensen zwemmen die op de camping verblijven.

Heezerenbosch, Heeze

Zwemgelegenheid Heezerenbosch is gelegen op de camping Heezerenbosch in Heeze. De zwemplas is ongeveer 0,4 hectare groot is maximaal 2 meter diep en heeft een leembodem. Ook hier wordt de kwaliteit bestempeld als uitstekend.

't Witven, Veldhoven

De zwemlocatie ligt ten zuiden van de gemeente Veldhoven. De plas is 3,3 hectare groot, heeft een maximale diepte van zeven à acht meter en heeft een lemige zandbodem. De kwaliteitsklasse is uitstekend.

E-3 Strand, Eersel

Het E-3 Strand is een heel populaire zwemlocatie. Het ligt pal naast de snelweg bij Eersel. Uitgebreide informatie over de zwemplas geeft Noord-Brabant niet. Behalve dan dat de waterkwaliteit uitstekend is.

Ter Spegelt, Eersel

Ter Spegelt biedt een unieke overdekte zwemwaterlocatie voor families met kleine kinderen. De waterkwaliteit wordt ditmaal niet bestempeld als 'uitstekend', maar als 'goed'.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie