Luister
muziek
17 juli 2022 - 06:11
Deel dit artikel:

Waarschuwing: Pas op voor botulisme en blauwalg in wateren bij Valkenswaard

Botulisme en blauwalg komen vooral in de warmere maanden voor. "Daarom adviseren wij om in die maanden alleen contact te hebben met water dat aangewezen is als officieel zwemwater", zegt Waterschap De Dommel. "Want daar controleren we regelmatig de kwaliteit van het water. Van contact met water met botulisme of blauwalg kunt u of uw huisdier ziek worden."

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Er zijn tropische temperaturen op komst. Voor veel mensen en dieren aanleiding om verkoeling te zoeken in het water. "Let op dat je alleen in water zwemt dat aangewezen is als officieel zwemwater. Want daar controleren we regelmatig de kwaliteit van het water. Kijk op www.zwemwater.nl of download de gratis app om te kijken waar u veilig kunt zwemmen." Ook kun je DIT ARTIKEL raadplegen. Hier vind je waar je veilig kunt zwemmen in een waterplas in de regio.

Botulisme of blauwalg

Water dat niet gecontroleerd wordt kan blauwalg, botulisme of andere bacteriën bevatten. Blauwalgen komen overal ter wereld voor in zoet water. Sommige blauwalgen zijn giftig. Botulisme is een vergiftiging veroorzaakt door een bacterie. Door botulisme sterven dieren, zoals eenden en vissen. Het is meestal niet gevaarlijk voor de mens. Honden en andere dieren kunnen er wel ziek van worden. Botulisme komt voor in beken, sloten of vijvers. Vaak is dit in het voorjaar en de zomer. Ook in helder water kunnen bacteriën zitten waar jij of jouw huisdier ziek van kunnen worden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie