Luister
muziek
4 augustus 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

'Gebruik alsjeblieft minder water'; zo kun je dat doen

Het is warm in Brabant en we verbruiken heel veel drinkwater tegelijk nu. "We vragen u daarom - juist ook op deze hele warme dagen - slim om te gaan met water", zegt Brabant Water. "Zo houden we samen de druk op het water goed." Lees hier enkele tips.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Woensdag heeft het Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) bekendgemaakt dat er in Nederland een tekort is aan zoet oppervlaktewater vanwege de aanhoudende droogte. In Brabant gebruiken we diep grondwater voor drinkwater, dat blijft ook tijdens deze hele droge periode voldoende beschikbaar. Wel is het zo dat minder watergebruik en dus ook minder drinkwatergebruik nodig is. Brabant Water roept daarom op om heel bewust met het drinkwater om te gaan.

Lees hieronder enkele tips.

Tip 1: Slim sproeien

Planten water geven doe je bij voorkeur met een gieter. Toch sproeien? Dan tussen tien uur ’s avonds zes uur 's ochtends. Anders verdampt het water en hebben je planten er niet zoveel aan. Je tuin water geven doe je liever één keer per week goed, dan elke dag een beetje. Daar worden je planten sterker van.

Tip 2: Zuinige zwembadjes

Een zwembadje met een klein laagje water is ook heel verfrissend. En zorg dat het schoon blijft, zodat u het langer kunt gebruiken. Uitgespeeld? Geef het water aan de planten.

Tip 3: Duurzaam douchen

Lekker douchen, dat willen we natuurlijk blijven doen. Een beetje korter douchen of de douche wat minder hard zetten helpt wel om veel minder water te gebruiken.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie