Luister
muziek
17 september 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Jens uit Valkenswaard ontwikkelde rikken-app in coronatijd

Rikken is een populair kaartspel in Brabant en Limburg dat vaak aan de keukentafel gespeeld wordt. Toen tijdens de coronalockdown het niet meer mogelijk was om fysiek af te spreken, besloot Edon van Asseldonk uit Heeze om online samen met vrienden te gaan rikken. Er bleken echter geen goede apps te zijn en daarom besloot hij om samen met zijn neef Jens Coenders uit Valkenswaard zelf een online rikken-toepassing te ontwikkelen. Deze is nu live en iedereen kan hier gratis gebruik van maken om online een kaartje te leggen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Doordat zij dit naast hun baan en studie ontwikkelden, duurde het een tijdje voordat ze hun online rikken website helemaal naar tevredenheid af hadden. Nu kan iedere liefhebber op hun website kaartspellen.online een kaartje leggen. Jens: "We vonden het belangrijk dat mensen veilig en gratis online kunnen rikken en de toepassing is daarom voor iedereen gratis te gebruiken. De website werkt nu nog het beste op een groot scherm, maar we willen ook een versie maken die goed te spelen is op een smartphone."

Werk aan de winkel

Daarnaast zijn er nog meer plannen volgens Edon: "Nu is het bod troela niet verwerkt, omdat dit in Brabant minder gespeeld wordt, maar we gaan tafels maken met en zonder troela. Hierdoor kunnen zowel mensen die met troela spelen als zonder troela op onze website spelen. Ook gaan we vijf maxtafels maken. Als je thuis met vijf vrienden speelt, dan slaat één speler om de beurt een rondje over. Dit willen we online ook mogelijk maken."

Hoop en plannen

Omdat hun website net live is, is het nog niet heel druk aan de tafels. Jens: "We krijgen nu al elke dag registraties en we zien dat er behoefte is aan een goede online rikken-app. Omdat er nu nog vaak te weinig mensen tegelijkertijd online zijn, wordt er nog niet heel veel gespeeld. We raden daarom nu aan dat mensen zelf met bekenden afspreken om een potje online te rikken. We hopen dat dit najaar genoeg mensen ons kennen, zodat er iedere avond online gerikt kan worden met bekenden of onbekenden." Ook zijn er nog meer plannen. Edon: "We willen in de toekomst nog meer Brabantse kaartspelletjes zoals toepen toevoegen, daarom hebben we voor de website kaartspellen.online gekozen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie