Luister
muziek
17 januari 2023 - 06:03
Deel dit artikel:

Vuurwerkschade aan brug in Dommelen kost gemeente zo’n 2.000 euro

In het wegdek van het bruggetje in Dommelen is tijdens de jaarwisseling een gat ontstaan door vuurwerk. De totale kosten voor herstel worden geraamd op 2.000 euro. Dat laat gemeente Valkenswaard desgevraagd weten.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Rico Vogels
Advertentie

Het met glasvezel versterkte dek liet een gat zien met daaronder een grote stalen draagbalk. Verkeer van en naar Dommelen en Valkenswaard moest tijdelijk een andere weg vinden.

Tijdelijke oplossing

De brug kreeg op 3 januari een noodreparatie, zodat deze weer gebruikt kon worden. Deze tijdelijke oplossing kostte gemeente Valkenswaard al 500 euro.

Reactie burgemeester

Burgemeester Anton Ederveen zegt het zeer tevbetreuren dat de brug schade heeft opgelopen door vuurwerk en vindt het heel vervelend dat inwoners de brug tijdelijk niet konden gebruiken. “Maar heel goed dat onze medewerkers al aan de gang gaan om de brug te repareren.” Dat liet de gemeente desgevraagd weten aan Valkenswaard24.

De definitieve reparatie kost ongeveer 1.500 euro, waardoor de toevallige kosten op 2.000 euro uitkomen.

Overige schadeposten

Er is in totaal 7347,50 euro aan schade gemaakt aan gemeentelijke eigendommen in Valkenswaard tijdens de jaarwisseling. Het gaat hierbij om vernielde verkeersborden, een straatnaambord en afvalbakken. Meer daarover lees je HIER

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie