30 augustus 2020 - 14:27
Deel dit artikel:

LEGO-toppers van Brabantsedag staan klaar; Kijk hier live mee | VIDEO

Het is de laatste zondag van augustus. De dag die bij elke liefhebber van de Brabantsedag in het DNA zit en steevast in de agenda staat. Helaas dit jaar geen grote parade door de straten van Heeze, geen volle tribunes, geen theater, geen gezelligheid op straat en geen kolkende tent tijdens de prijsuitreiking. Maar wél een superleuk alternatief van LEGO.

valkenswaard24 / Thijs Verleg • Beeld - HBL Fotografie

Toch is het een bijzondere dag want dit jaar organiseerde Stichting Vrienden Wagenbouwers de Brabantsedag van LEGO. De wagenbouwers van de Brabantsedag hebben met 275.000 LEGO-steentjes zestien voortreffelijke creaties weten te bouwen. Zaterdagmiddag leverden de wagenbouwers de creaties in en wat is het gaaf geworden.

Heeze-Leende24 was exclusief bij dit inlevermoment, sprak enkele wagenbouwers en zag hoe de wagens uit het verleden herleven in LEGO-vorm. De prijsuitreiking is zondagavond in dorpshuis 't Perron in Heeze. Helaas is deze slechts toegankelijk voor een zeer select gezelschap door de strenge regelgeving van het RIVM.

Prijsuitreiking live te volgen
De prijsuitreiking zal zondagavond live te volgen te zijn via een livestream, die vanaf 18.00 uur te volgen is via https://vimeo.com/event/257884 zodat je niets hoeft te missen. De organisatie verzoekt iedereen vriendelijk niet naar 't Perron te komen en lekker thuis voor de buis de prijsuitreiking te volgen. "We weten dat iedereen er heel graag bij geweest was maar dat gaat helaas niet. Het is een prachtig geheel geworden en hopen dat iedereen er vanavond van kan genieten met de livestream of de komende maand tijdens de LeGLOW", aldus de Stichting Vrienden Wagenbouwers.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug