Luister
Live
29 augustus 2022 - 12:27
Deel dit artikel:

Zoveel crisisnoodopvangplekken moeten er in onze regio gevonden worden

John Jorritsma, voorzitter Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, zegt dat alle 21 burgemeesters in regio Zuidoost-Brabant meehelpen aan het vinden van 225 extra crisisnoodopvangplekken in deze regio.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

"We onderschrijven de urgente situatie die op dit moment aan de orde is bij het opvangen van vluchtelingen", zegt Jorritsma onder meer. "Omdat we de verantwoordelijkheid voelen, hebben we met de 21 burgemeesters in onze regio besproken dat we een inspanningsverplichting aangaan om – binnen onze mogelijkheden – 225 extra crisisnoodopvangplekken te vinden."

Mensen die op de grond moeten slapen

Daarbij zegt Jorritsma dat het langetermijnperspectief belangrijk is om uit deze crisis te komen en 'daar zijn goede gesprekken met de Rijksoverheid over gevoerd'. Verder zegt hij: "Het is geen gemakkelijke opgave die zowel maatschappelijk als van ons als overheid het nodige vraagt. De beelden van mensen die buiten op de grond moeten slapen, gaan ons allemaal aan het hart. De situatie vraagt om maximale inzet van ons allemaal om er voor te zorgen dat er een duurzame en humane opvang van mensen is."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug