Luister
Live
1 september 2022 - 15:02
Deel dit artikel:

Gemeente waarschuwt: 'Hulpdiensten vragen medewerking om natuurbrand te voorkomen'

Er is op dit moment stankoverlast in de gemeente Valkenswaard door het nablussen van de brand in natuurpark De Peel. Als gevolg van de wind die uit het noodoosten komt, waait de rookgeur richting Valkenswaard. Daarnaast was er afgelopen nacht een natuurbrand in Valkenswaard. De gemeente waarschuwt.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Rico Vogels

Blijf ondanks deze bekende oorzaak wel alert op eventuele branden in de buurt, waarschuwt de gemeente Valkenswaard. Er is bijvoorbeeld vannacht in Valkenswaard ook een stuk bos met een grootte van 1 hectare door het vuur in as gelegd, nabij de Kluizerdijk en Zuidelijke Randweg.

Harde wind

"Doordat het al langere tijd droog is, is de kans op een natuurbrand nu groter", aldus de gemeente. "Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook uw medewerking om natuurbrand te voorkomen of te beperken."

Verdachte zaken

Tijdens deze fase kun je natuurlijk nog steeds gerust de natuur intrekken. "Maar wees extra alert, gebruik het gezonde verstand en meld vooral in deze fase verdachte zaken meteen via 112. Ook mag u, ondanks een (gemeentelijke of provinciale) vergunning, hoogstwaarschijnlijk niet meer stoken, bijvoorbeeld om snoeiafval te verbranden."

Zie voor meer informatie kijk op brandweer.nl/natuurbrand.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug