Luister
muziek
05 Januari 2024 11:31
Deel dit artikel:

Werkzaamheden in De Malpie: deze excursie geeft er uitleg over

Binnen de gemeente Valkenswaard liggen enkele bijzondere natuurgebieden, waarvan de Malpie er één is. Bijzonder, omdat hier plant- en diersoorten voorkomen, die maar op weinig plekken in Nederland en zelfs in Europa, te vinden zijn. Iets om trots én zuinig op te zijn.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Jammer genoeg heeft het gebied te lijden onder verdroging en de invloed van stikstof. Daarom zijn de afgelopen jaren de gemeente Valkenswaard en Bosgroep Zuid Nederland samen actief geweest om de knelpunten zo veel mogelijk op te lossen en de effecten hiervan te beperken. Ook in 2024 werken ze verder aan dit herstel, om de Malpie toekomst- en klimaatbestendig te maken. Zo vinden er werkzaamheden plaats in de omliggende Malpiebossen, wordt de oppervlakte van de heide uitgebreid en de bestaande heide verbeterd.

Het natuurherstel op de Malpie krijgt concreet uitvoering in het gemeentelijk programma Dommelland. Dit programma verbindt natuur en recreatie om organisch te groeien en het woon- en leefklimaat te versterken.

Benieuwd? Ga mee op excursie

Op zaterdag 13 januari om 10.00 uur organiseren gemeente Valkenswaard en de Bosgroep een publieksexcursie op de Malpie. Medewerkers van de Bosgroep nemen geïnteresseerden dan ongeveer anderhalf uur mee door het gebied om uitleg te geven over de te nemen maatregelen die binnenkort van start gaan.

Aanmelden tot en met 10 januari

Ben je geïnteresseerd, meld je dan aan. Dat kan tot en met woensdag 10 januari via een mail naar postbus@bosgroepzuid.nl (in mail graag vermelden met hoeveel personen je deelneemt). Kun je geen mail sturen? Dan kun je ook bellen naar Bosgroep Zuid Nederland, via nummer 040-2066360 en vragen naar de heer Pieter Cox. Deelname is gratis.

De excursie start vanaf de noordelijke parkeerplaats van de Malpie, gelegen tegen de Dommel (vanaf de Molenstraat het zandpad in). Denk ook aan stevige schoenen.

Meer informatie over het hoe en waarom en de werkzaamheden op de Malpie vind je op valkenswaard.nl/malpie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie