Luister
muziek
26 Augustus 2021 06:04
Deel dit artikel:

Nabestaanden vertellen over dood Wies Hensen: 'Tante viel in puin van verdriet'

Rondom de coldcase van Wies Hensen is een vierdelige podcastserie gemaakt. Het is onderdeel van de gigantische campagne die rond de cold case is opgezet. Het eerste deel staat nu online.

valkenswaard24
  / Redactie
Advertentie

Hoe kon Wies Hensen verdwijnen van een druk kermisterrein? Met wie was ze die avond op pad? En wie liet haar dood en naakt achter langs de weg? De moordzaak Wies Hensen is een ongekende achtbaan geweest. Voor het eerst vertellen de nabestaanden over wie Wies écht was en welke impact de zaak heeft gehad op hun leven.

Onder meer Jeroen Snellen, coördinator van het coldcaseteam, komt aan het woord. Hij denkt dat de zaak op te lossen is. "Het is best hoopvol, gezien het feit dat we technische onderbouwing hebben met bruikbare DNA-sporen. Maar we kunnen er nog geen namen aan koppelen, dus we hopen dat mensen naar voren treden en namen noemen", vertelt hij in De Politiepodcast: Cold Case.

'Oma huilt heel erg'

Wies had twee zussen, Vera en Annelies. Die laatste herinnert de dag die alles op z'n kop zette nog erg goed. Ze vertelt in de podcast dat ze met een zakenrelatie een rondje maakte over de Budelse kermis. "Op een gegeven moment waren we bij de Bonte Os. Toen kwam mijn zoon binnengelopen en die zei: 'Je moet naar oma komen, want die zit thuis met twee mannen en ze huilt heel erg'. De dochter van Annelies is in de podcast ook te horen. Zij vertelt hoe Vera en Annelies het slechte nieuws te horen kregen en hoe ze zag dat Vera 'in puin viel van verdriet'. Daarna krijgen ook de kinderen te horen dat Wies vermoord is. "Het is gewoon zo ongelofelijk. Waarom gewoon iemand uit haar leven trekken. Voor wat?", vraagt de dochter van Annelies zich hardop af. Zij was op dat moment 11 jaar oud.

Beluister hier de eerste aflevering: Cold Case Wies Hensen 1: Het slechte nieuws

Weet je meer over de cold case Wies Hensen? Bel dan direct de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000. Je kunt je verhaal ook vertrouwelijk kwijt bij het Team Criminele Inlichtingen. Voor deze zaak is een speciaal telefoonnummer beschikbaar: 040-2056466. Stuur je liever een mail? Mailen kan naar coldcase@politie.nl De beloning in de zaak is verhoogd naar 30.000 euro. Je helpt ook door deze gratis podcast te luisteren, er over te praten en het te delen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie