Luister
muziek
27 augustus 2021 - 15:59
Deel dit artikel:

Politie: 'Dood Wies Hensen en Anouschka Weezenbeek houden geen verband met elkaar'

Is er een link tussen de dood van Wies Hensen uit Budel en die van de 15-jarige Anouschka Weezenbeek uit Budel-Dorplein? De politie zegt stellig van niet, ondanks dat het 'bijna geen toeval kan zijn'.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Politie.nl
Advertentie

Anouschka Weezenbeek uit Budel-Dorplein is sinds maandag 22 januari 1990 vermist. De 15-jarige Anouschka ging die dag rond 18.45 uur een brief posten. Daarna zou ze naar een vriendin gaan, maar kwam daar nooit aan. Later die avond rond 21.45 uur wordt haar fiets gevonden. Die lag deels in de berm en deels op de rijbaan van de Sint Barbaraweg in Budel-Dorplein.
Op donderdag 25 januari van datzelfde jaar vindt de politie in Weert, in de directe omgeving van de Zuid-Willemvaart, ook de jas en capuchon van Anouschka. Op 12 februari rond 12.00 uur wordt het dode lichaam van Anouschka gevonden in de Zuid-Willemsvaart in Weert. Het lichaam ligt ter hoogte van Sluis 16 in de industriehaven bij de toenmalige Philipsfabriek. De nabestaanden van Anouschka leven al jaren in onzekerheid en willen graag weten wat er met haar gebeurd is.

'Kon bijna geen toeval zijn'

De misdrijven op Wies en Anouschka vonden vlak na elkaar plaats. "Het kon bijna geen toeval zijn", zegt Jeroen Snellen, coördinator van het coldcaseteam. Er zaten slechts vijf maanden tussen de moord op Wies en de verdwijning van Anouschka. "Wij zijn er inmiddels van overtuigd dat beide zaken op zichzelf staan en geen verband houden met elkaar", voegt Snellen toe.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie