Luister
muziek
15 September 2021 11:16
Deel dit artikel:

Al 160 tips over moordzaak Wies Hensen, met 'zeer interessante' erbij

Er zijn al 160 tips gedeeld met de politie over de moordzaak rond Wies Hensen uit Budel in 1989. Dat is bekendgemaakt in opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Volgens de politie zitten hier ook zeer interessante reacties tussen. Alle reacties worden door hen nagetrokken. Het is het resultaat van een grote mediacampagne dat de politie in de zomer van dit jaar heeft opgezet en dat lijkt haar vruchten af te werpen.

Op dinsdagavond 29 augustus 1989 verdween Wies Hensen uit Budel van de kermis in haar woonplaats. Zij werd de volgende dag dood gevonden in een sloot in Dommelen. Ondanks alle inspanningen van de politie is de dader of zijn de daders nooit gevonden. Reden genoeg voor een grote publiciteitscampagne waarin we een uniek middel voor het eerst hebben ingezet en nieuwe informatie te delen.

Podcast en Mobiel Media Lab

De campagne werd in augustus afgetrapt met een uitzending van Opsporing Verzocht en de lancering van het eerste deel van een vierdelige podcast over de zaak. Ook stond de politie met het Mobiel Media Lab bij de kermis in Budel waar Wies 32 jaar geleden verdween. Bezoekers konden hier de plaats delict, de plek waar Wies Hensen gevonden is, door een VR-bril bekijken.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie