Luister
muziek
9 september 2023 - 12:05
Deel dit artikel:

Busje dat stopte waar Wies Hensen gevonden werd: 'We richten ons op garagehouders'

Joop en Sander willen graag meer weten over het busje dat op 29 augustus 1989, tegen middernacht, over de Loonderweg in Dommelen reed en daar op een donkere plek stopte. Precies op die plek werd de volgende ochtend het lichaam van Wies Wensen gevonden. Ze was door verstikking om het leven gekomen.

valkenswaard24
  / Joop Donkers
Advertentie

Met de nieuwe blog op wieshensen.nl richten Joop en Sander zich nadrukkelijk op garagehouders, monteurs, sleutelaars en mensen die verstand hebben van bedrijfswagens. "Er moeten mensen zijn die beelden hebben van bestelbusjes uit de jaren ’70 en ’80. Misschien hebben ze dit busje wel in de showroom gehad. Of op de brug. Of hebben ze deze bus ooit ingeruild tegen een nieuwer model en het naar de afdeling sloop gepromoveerd", vragen zij zich hardop af.

Wat weten we over het busje? Dankzij een getuige best veel

Op de late avond van 29 augustus 1989 liet in Dommelen een man nog even zijn hond uit. Hij zag dat vanuit Riethoven op de afgelegen Loonderweg een bestelbus aan kwam rijden. De getuigen kon geen merk en ook geen type herkennen. Hij is ook niet zeker over de kleur. Maar wel vielen hem enkele details op:

  • Aan de rechterkant had deze bus een rolluik.
  • Hij meende te horen dat aan de linkerkant een schuifdeur open en dicht ging.
  • Het busje maakte behoorlijk veel herrie, wat kan wijzen op een defecte knalpijp.
  • Hij had stellig het gevoel dat het al een ouder busje was, met een bouwjaar in de jaren ’70.

Enkele tipgevers hebben al meegedacht. Een van hen moest denken aan een beige Hanomag, die hij in die tijd vaak in de regio zag rijden. Een ander denkt aan een busje van een aannemersbedrijf dat meewerkte aan de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Schepelweijen. Weer een ander denkt aan een rode Ford Transit die mogelijk eerder als brandweerauto in gebruik was bij het bedrijf Hoechst in Weert. In 1987 werkten daar in Weert zo’n duizend mensen. "Wie weet kan een van hen ons nog helpen." Ter inspiratie hebben ze nog enkele foto’s en een collage van bussen uit de jaren ’70 en ’80 op hun website geplaatst.

Tips indienen

Joop: "Met name een rolluik is opvallend en zou kenners aan het denken kunnen zetten. Ook is de combinatie interessant met de twee jongemannen met wie Wies op de Budelse kermis was. Wies was daar met twee twintigers. Een van hen was ongeveer 1,75 meter, hij had donker en door getuigen als borstelig of stekelig omschreven haar. De andere man viel meer op. Hij was 1,80 à 1,85 meter lang en had opvallend blonde krullen tot op de schouders."

Mocht je een tip hebben, groot of klein, gebruik dan het tipformulier.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie