Een nieuw scenario over de afloop van Wies Hensen wordt hier besproken. Onlangs werd de eerste al behandeld. Een ander scenario is dat Wies en de twee mannen, nadat ze op de kermis werden weggestuurd, ieder hun eigen weg zijn gegaan. De twee jonge mannen zijn niet meer op de Budelse kermis gezien.
Het is dan waarschijnlijk dat zij hun voertuig opzochten en uit Budel vertrokken. Wat niet zo goed is te begrijpen, is dat zij zich, ondanks alle publiciteit, nooit bij de politie hebben gemeld.
Dit is een verhaal geschreven door Joop en Sander, die onderzoek doen naar de cold case over Wies Hensen.
Wies was zeker nog niet uitgefeest. Haar kennende is het ondenkbaar dat ze nog wel op de kermis of in een kroeg was zonder dat iemand haar daar opgemerkt heeft. Maar er heeft zich niemand gemeld die Wies na 21.45 uur nog heeft gezien.
Vrijwel meteen na het afscheid van de twee mannen moet Wies iemand tegen het lijf gelopen zijn die uiteindelijk ook met haar dood te maken heeft. Er waren in Budel best mensen die negatief waren over én tegen Wies. ‘Een grote mond’. ‘Stoer gedrag’. Mogelijk is er één persoon geweest die meer dan negatief was. Die misschien nog een appeltje te schillen had met Wies of haar een lesje wilde leren. Of die wellicht door overmatig drankgebruik even losse handjes had. Het kan zelfs zo zijn dat degene die ze ontmoette juist een klik had met Wies en voorstelde samen een biertje te drinken.
Of het nu om mislukte avances ging of om iemand die Wies even een lesje wilde leren, het is vreselijk uit de hand gelopen. In een worsteling is Wies door verstikking om het leven gekomen. De exacte plek van die worsteling is onbekend. Het hoeft niet perse gebeurd te zijn in de bus die later is gebruikt om het lichaam van Wies te dumpen.
Toen de dader vaststelde dat Wies niet meer leefde, heeft hij niet veel tijd gehad om na te denken waar hij het lichaam zou laten. Hij heeft snel moeten handelen. En is, mogelijk met hulp van een handlanger, met een oude en lawaaierige bus vertrokken richting Dommelen waar het lichaam van Wies in een sloot werd gedumpt. Dat hij voor die plek koos kan er op duiden dat hij door werk of familie bekend was met de Loonderweg en de wijk Schepelweyen. Maar dichterbij Budel zijn misschien wel veel betere plekken te vinden om ongemerkt een lichaam te dumpen.
Niet onbelangrijk is dat Wies zo’n 100 kg woog en beresterk was. Bij een worsteling heeft zij zich zeker niet onbetuigd gelaten. De man die haar om het leven heeft gebracht moet een sterke gast zijn. Op Wies’ lichaam is op drie plekken bloed aangetroffen. En om haar lichaam vanuit een bus te tillen en in een sloot te gooien moet je eigenlijk met zijn tweeën zijn. De dader moet in dit geval een handlanger hebben. Niet per se iemand die bij de moord zelf al aanwezig was, maar wel iemand die heeft geholpen met vervoer en het versjouwen van het lichaam. Ook die handlanger zwijgt al 34 jaar.
In dit scenario is het bijna ondenkbaar dat niet iemand de ontmoeting tussen Wies en haar latere moordenaar(s) heeft gezien. Een ontmoeting in de omgeving van het kermisterrein. Een ontmoeting die op dat moment zelf misschien totaal geen argwaan wekte. Maar als de volgende dag bekend wordt dat Wies is vermoord, zijn mogelijk wel vragen ontstaan. ‘Hé, ik zag jou gisteravond toch nog met Wies?’ Waarom eventuele getuigen nu al 34 jaar zwijgen geeft te denken.
In dit scenario zoeken we waarschijnlijk iemand die destijds in Budel woonde en er mogelijk nog steeds woont. Minstens één persoon, maar mogelijk meerderen, moeten hier weet van hebben. Tot nu toe dragen zij dat geheim met zich mee. Met hun keuze om te zwijgen beschermen ze de dader. Consequentie daarvan is wel dat de familie van Wies al 34 jaar in onwetendheid is over wat er met hun zus en tante is gebeurd. Heel wrang als je beseft dat de dader ‘gewoon’ door is kunnen gaan met zijn leven.
Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android