muziek
22 Mei 2024 10:45
Deel dit artikel:

Kampioen VV De Valk wordt veel te laat wakker tegen Bladella

Dat het mentaal moeilijk opladen is als je de kersverse kampioen bent, bleek afgelopen maandag in de thuiswedstrijd tegen Bladella. Voor de rust keek de doorgaans zo solide VV De Valk tegen een fikse achterstand aan. Na de rust kwamen de Valkenswaardenaren nog wel terug, maar de overwinning voor Bladella kwam geen moment in gevaar.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

Na een klein kwartier raakte Bladella de lat en was middenvelder Huib Liebregts er als de kippen bij om in de rebound de bal in het lege doel te koppen: 0-1. Een kleine tien minuten later komt Jorn van Erkel door over rechts en weet de vrijstaande Huib Liebregts te bedienen die overtuigend de bal in het dak van het doel binnen weet te schieten: 0-2. Weer zo'n tien minuten later ontsnapt Jorn van Erkel aan de buitenspelval en bleef uiterst koel en verschalkte doelman Dennis Verhoeven met een lage schuiver: 0-3. Vlak voor de rust liet De Valk voor het eerst deze wedstrijd aanvallend van zich spreken. Maar zowel Robbert Born als Joran Vermeulen konden Bladella doelman Lars van de Put niet in verlegenheid brengen.

Na de rust was de eerste kans weer voor Bladella, Stijn Wouters kon vrij inkoppen, maar miste het doel ruim. Na bijna een uur spelen zette vleugelverdediger Dion Vermeulen met een vlammend schot doelman Lars van de Put voor het eerst echt aan het werk. Ruim een kwartier voor het einde werd een schot van invaller Tom Hermans nog geblokt, maar in de rebound wist Zem van Sambeeck de bal in de verre hoek binnen te plaatsen voor zelfs de 0-4. In de laatste tien minuten liet De Valk eindelijk met vlagen zien waarom het kampioen is geworden. Met een fraaie solo weet Alberto Puts de eretreffer te maken: 1-4. En enkele minuten later is het dan toch weer topschutter Joran Vermeulen die van zich liet doen spreken en met zijn vijfentwintigste doelpunt de stand nog iets dragelijker wist te maken. In de blessuretijd kreeg de debuterende jeugdspeler Zenno van Bree zelfs nog dé kans om de aansluitingstreffer te maken, de speler van de JO19 raakte slechts de paal.

Een matig spelend De Valk leed zo een meer dan terechte nederlaag. Maar die telleurstelling was snel verdwenen toen de ploeg uit handen van de KNVB de kampioens-oorkonde en de kampioenschaal in ontvangst nam en samen met het massaal toegestroomde publiek de titel ging vieren en later in het dorp op het gemeentehuis, samen met het eveneens kampioen geworden tweede elftal en het damesteam dat periodekampioen werd en nog gaat strijden voor promotie naar de Tweede Klasse! Volgende week zondag speelt De Valk haar laatste wedstrijd in de Tweede Klasse, dan sluit de ploeg van hoofdtrainer Nik Bierens het seizoen 2023/2024 af met een uitwedstrijd tegen RKSV Heeze.

Rest nog te vermelden dat vandaag Ed van Gorp, voormalig terreinmanager bij De Valk, via de wensambulance in staat werd gesteld de wedstrijd bij te wonen. Na de wedstrijd ging hij nog met de selectie van De Valk op de foto. Vanuit De Valk veel sterkte Ed.