Luister
muziek
16 Juli 2024 15:39
Deel dit artikel:

EK-ticket staat vanavond op het spel voor Van de Donk: een puntje is genoeg

Daniëlle van de Donk neemt het met de OranjeLeeuwinnen dinsdagavond op tegen Noorwegen. Speelt Nederland minstens gelijk, dan is een ticket voor het Europees Kampioenschap (EK) in 2025 een feit.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - KNVB (archieffoto)
Advertentie

Vol ambities is het Nederlands vrouwenelftal naar Noorwegen afgereisd. Het zelfvertrouwen is groot. Eerder dit jaar werd thuis met 1-0 gewonnen van de Noren. Maar toen deed smaakmaker en Champions League-winnares Caroline Graham Hansen niet mee. “”Dat wordt een heel leuke uitdaging. En ook iets waar ik heel erg naar uitkijk”, vertelt international Dominique Janssen aan de NOS.

Het EK-ticket kon afgelopen vrijdag al binnengesleept worden in Sittard. Maar toen bleef Oranje steken op 0-0 tegen Italië. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld", blikt aanvoerster Sherida Spitse terug bij de NOS. "We hadden alleen wel moeten scoren. Maar we voetballen wel weer beter."

Ook Daniëlle van de Donk is dinsdagavond van de partij als het Nederlands elftal om 19.00 uur aftrapt tegen en in Noorwegen. Bondscoach Andries Jonker gaat voor niets minder dan de winst, ook al is een gelijkspel voldoende. “We moeten ons kwalificeren”, zegt Jonker stellig.

Lukt het dinsdagavond niet om een ticket voor het EK te bemachtigen, dan bieden de play-offs nog een mogelijkheid. De wedstrijd Noorwegen-Nederland is live te zien bij de NOS. Via tv, website en app.

Voor de Valkenswaardse Daniëlle van de Donk is het te hopen dat het EK gehaald wordt. Eerder gaf ze aan waarschijnlijk te stoppen als international na dat eindtoernooi. “Dan heb ik een heel mooie carrière gehad. Het zit in mijn hoofd om daarna te stoppen”, zei ze eerder.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie